Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Milli Savunma Bakanlığı Emekli Tuğgeneralin Rütbesini Geri Aldı

Milli Savunma Bakanlığı Emekli Tuğgeneralin Rütbesini Geri Aldı

Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay, Milli Savunma Bakanlığı'nın Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) resmen ihraç edildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Milli Savunma Bakanlığı Emekli Tuğgeneralin Rütbesini Geri Aldı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Milli Savunma Bakanlığı, son günlerde gündemde olan bazı konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık kaynakları, adı insan kaçakçılığı olayına karışan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın rütbesinin geri alındığını ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edildiğini duyurdu. Ayrıca, Alman basınında yer alan mühimmat satışına dair haberlere ve Eurofighter Typhoon uçaklarının tedarikine yönelik gelişmelere de değindi.

Milli Savunma Bakanlığı Emekli Tuğgeneralin Rütbesini Geri Aldı

Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay’ın Rütbesi Geri Alındı

Milli Savunma Bakanlığı, insan kaçakçılığı olayına karıştığı gerekçesiyle adı gündeme gelen emekli Tuğgeneral Bilal Çokay hakkında açıklama yaptı. Bakanlık, Çokay'ın Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildiğini ve kurul tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırma cezası verildiğini belirtti. Bu karar doğrultusunda Bilal Çokay'ın rütbesinin geri alındığı bildirildi. Çokay'ın ismi daha önce Suriye sınırında insan kaçakçılığı olaylarına karıştığı iddialarıyla gündeme gelmiş ve emekliliğe sevk edilmesinin ardından tutuklanmıştı.

Mühimmat Satışıyla İlgili Açıklama: “Resmi Bildirim Yok”

Bakanlık, Alman basınında çıkan Türkiye'ye bazı mühimmatların satışına onay verildiği yönündeki haberlere de yanıt verdi. Yetkililer, müttefik ülkeler arasında kısıtlamaların ve yaptırımların doğru olmadığını belirterek, Türkiye'nin bu tür kısıtlamaların kaldırılmasını beklediğini ifade etti. Söz konusu haberle ilgili olarak Bakanlığa ulaşan herhangi bir resmi bildirim bulunmadığı da açıklandı.

Eurofighter Typhoon Uçaklarının Tedariki Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin Eurofighter Typhoon savaş uçaklarının tedariki konusundaki çalışmaların teknik seviyede sürdüğünü bildirdi. İlk etapta 20, toplamda ise 40 adet uçağın alınmasının planlandığını belirten yetkililer, bu konuda olumlu gelişmeler beklediklerini dile getirdi.

İsrail'in Lübnan’a Saldırısı Sonrası Göç Dalgası Beklentisi

İsrail'in Lübnan’a saldırıları sonrasında Türkiye'ye yeni bir göç dalgası olup olmadığı yönündeki sorular üzerine Bakanlık, Lübnan’daki insani durumun kötüleştiğini ve bazı Lübnan vatandaşlarının göç ettiğini açıkladı. Ancak, şu ana kadar Türkiye sınırına gelen büyük bir göç grubunun bulunmadığını belirtti. Bakanlık, Suriye’deki operasyonların, hem terörü kaynağında yok etmek hem de muhtemel göç dalgalarını sınır dışında engellemek amacıyla yürütüldüğünü vurguladı.

Yeni Tahliye Planları İçin Hazırlıklar Sürüyor

Bakanlık, Lübnan’dan vatandaşların tahliyesine ilişkin yeni bir planlama olup olmadığı sorusuna, tahliye taleplerine göre hareket ettiklerini ve ilk tahliye operasyonunu gerçekleştirdiklerini belirtti. Gemi ve uçakların yeni tahliyeler için hazır beklediğini ve diğer bakanlıklarla koordineli bir şekilde çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Tur Minibüsü Kırmızı Işıkta Tehlike Saçtı!

Antalya'da Tur Minibüsü Kırmızı Işıkta Tehlike Saçtı!