Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Domuz Eti İddialarına Yanıt!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Domuz Eti İddialarına Yanıt!

Tarım ve Orman Bakanlığı, domuz eti iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Türk Gıda Kodeksi'nde domuz etine dair tanım bulunmadığı belirtildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Domuz Eti İddialarına Yanıt!
KAYNAK: AA

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan "domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Genel Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, et düzenlemesine dair yayılan dezenformasyon ve manipülasyonlara yanıt verilerek, bu tür iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.

Mevcut Tebliğde Domuza İlişkin Herhangi Bir Tanım Bulunmuyor

Açıklamada, Türk Gıda Kodeksi Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği'nin yürürlükte olmadığı belirtilerek, şu an geçerli olan Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları Tebliği'nde domuz etine dair herhangi bir tanım, ifade veya atıf bulunmadığı ifade edildi. Bu durum, bakanlığın et ürünlerine ilişkin denetimlerinin mevcut mevzuat çerçevesinde titizlikle sürdürüldüğünün altı çizildi.

Dezenformasyon ve Manipülasyona Karşı Uyarı

Bakanlık, sosyal medya üzerinden yayılan bu tür yanlış ve yanıltıcı bilgilere karşı kamuoyunu uyararak, gerçek olmayan bilgilerle toplumu yanıltmaya yönelik girişimlerin kabul edilemez olduğunu belirtti. İlgili tebliğe ilişkin detaylı bilgilere ise Resmi Gazete'nin resmi web sitesi olan "https://www.mevzuat.gov.tr" adresinden ulaşılabileceği aktarıldı.

Denetimler Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği ve halk sağlığına yönelik denetimlerin aralıksız sürdüğünü vurguladı. Bakanlık, et ürünleri başta olmak üzere gıda ürünlerine ilişkin yürürlükteki mevzuat hükümlerinin titizlikle uygulandığını belirterek, tüketicilerin bu tür iddialara itibar etmemeleri gerektiğini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kapadokya'nın Yerli Üzüm Çeşitleri Avrupa'ya Açılıyor

Kapadokya'nın Yerli Üzüm Çeşitleri Avrupa'ya Açılıyor