Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk Gözaltına Alındı

DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk Gözaltına Alındı

Iğdır'da 2015'te Dilucu Sınır Kapısı'nda gerçekleşen bombalı saldırıyla ilgili DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk ve 8 kişi gözaltına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk Gözaltına Alındı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

2015 yılında Iğdır'da Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını taşıyan araçların geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Saldırının üzerinden geçen 9 yılın ardından, Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında DEM Parti Iğdır İl Başkanı Mehmet Selçuk ve 8 kişi gözaltına alındı.

Dilucu Saldırısında 13 Polis Şehit Olmuştu

Olay, 8 Eylül 2015 tarihinde meydana gelmişti. P*K’lı ter*ristler tarafından önceden yola tuzaklanan bombanın, polisleri taşıyan minibüs ve koruma aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 13 polis memuru şehit olmuştu.

Operasyon Sabah Saatlerinde Yapıldı

Iğdır'da yürütülen soruşturma kapsamında, DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk'un yanı sıra 8 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltı işlemleri, sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen operasyonlarla yapıldı. Parti il binasına düzenlenen baskında, çok sayıda belge ve dokümana el konuldu. Bu belgelerin saldırıyla ilgili bağlantılarının araştırıldığı belirtildi.

DEM Parti'den Iğdır Gözaltılarına Tepki: "Demokratik Siyaset Engelleniyor"

DEM Parti, Iğdır'da gerçekleşen gözaltıların ardından resmi sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaparak olaya tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, partinin Iğdır il binasının polis tarafından ablukaya alındığı ve aralarında İl Eş Başkanı'nın da bulunduğu bazı üyelerin gözaltına alındığı belirtildi.

Parti, açıklamasında iktidarın polis ve yargıyı bir baskı aracı olarak kullandığını ve demokratik siyaset yapma hakkını engellemeye devam ettiğini vurguladı. Gözaltı ve tutuklamaların kendilerini yıldırmayacağını ifade eden DEM Parti, şu ifadelere yer verdi:

"Iğdır il binamız polis tarafından ablukaya alındı, aralarında İl Eş Başkanımızın da olduğu gözaltılar var. İktidarın sopası haline gelen polis ve yargı, her adımıyla demokratik siyaset hakkını engellemeye devam ediyor. Bu çabalar nafiledir. Hedef göstermelerle, gözaltı ve tutuklamalarla tek bir üyemize bile diz çöktüremeyeceksiniz!"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da beton mikseri yan yattı: Sürücü hastaneye kaldırıldı

Antalya’da beton mikseri yan yattı: Sürücü hastaneye kaldırıldı