Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya İbradı’da Aç Kaldılar! Etrafa Zarar Verdiler! Onlarcası Parçalandı!

İbradı’da Aç Kaldılar! Etrafa Zarar Verdiler! Onlarcası Parçalandı!

Antalya'nın İbradı ilçesinde aç kalan ayılar, arı kovanlarını parçalayarak büyük zarara neden oldu. 75 kovanın tamamı zarar gördü, arıcılar büyük kayıp yaşadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İbradı’da Aç Kaldılar! Etrafa Zarar Verdiler! Onlarcası Parçalandı!
KAYNAK: İHA

Antalya’nın İbradı ilçesinde aç kalan ayılar, arı kovanlarını parçalayarak büyük zarara yol açtı. Mahalle sakinleri durumu çaresizlikle izliyor.

Ayılar Kovanlara Zarar Verdi

Antalya’nın İbradı ilçesine bağlı Ürünlü Mahallesi'nde arıcılık yapan 68 yaşındaki Zülküf Öztürk, kovanlarını kontrol etmek için gittiğinde büyük bir şok yaşadı. Gece saatlerinde kovanların bulunduğu bölgeye inen ayılar, 75 adet arı kovanını parçalayıp balları yedi. Öztürk, iki gece üst üste ayı saldırısına uğradığını ve tüm kovanlarının yok olduğunu belirtti.

"Kovanlarımı Parçalanmış Halde Buldum"

Zülküf Öztürk, 25 yıldır arıcılıkla uğraştığını ve bu kadar büyük bir zararla ilk kez karşılaştığını dile getirerek, "Evime 50 metre mesafede bulunan bahçeye koyduğum 75 kovanın tamamı parçalanmış. Sabah kovanları kontrol etmeye gittiğimde şoke oldum. Hem incirlerimiz hem de ballarımızı ayılar yedi bitirdi. Zararımız çok büyük" ifadelerini kullandı.

"Arıcılık Bitecek"

Çocukluğundan beri arıcılık yapan Mesut Şanlı da aynı durumdan muzdarip. 50 yıllık arıcılık tecrübesine sahip olan Şanlı, 2021 yılında da benzer bir kayıp yaşadığını belirterek, "Bu ayıların işi, kovanları her yere dağıtmışlar. Kovanlarda gram bal kalmamış, arılar ölmüş. Bu yıl bal alamadığımız gibi üç yıllık emek de boşa gitti. En az 150 bin lira zarar ettik" diye konuştu.

Arıcılar Zor Durumda

Bölgedeki arıcılar, ayı saldırılarının arıcılığı olumsuz etkilediğini ve bu durumun devam etmesi halinde mesleklerinin tehlikeye gireceğini dile getiriyor. Yetkililerden yardım bekleyen arıcılar, bu tür saldırıların önüne geçilmesini talep ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İmamoğlu'ndan "Ahmak Davası"na Sert Tepki: "Bu Bir Darbe Girişimidir"

İmamoğlu'ndan "Ahmak Davası"na Sert Tepki: "Bu Bir Darbe Girişimidir"