Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya "Kanun Hükmünde" Belgeseli, Antalya'da Festival Öncesi Gösterimde

"Kanun Hükmünde" Belgeseli, Antalya'da Festival Öncesi Gösterimde

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde sansür tartışmalarını alevlendiren "Kanun Hükmünde" belgeselinin özel gösterimi 3 Ekim'de gerçekleşecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
"Kanun Hükmünde" Belgeseli, Antalya'da Festival Öncesi Gösterimde
KAYNAK: Haber Merkezi

Özgürlük İçin Sanat İnisiyatifi, geçtiğimiz yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın baskısı nedeniyle gösterimden çıkarılan "Kanun Hükmünde" belgeselinin özel bir gösterimini 3 Ekim tarihinde Antalya'daki Baküs Sahne'de gerçekleştirecek. Bu etkinlik, festival öncesinde sansür konusundaki tartışmaların yeniden alevlenmesine zemin hazırlıyor.

Festival Katılımı ve Alternatif Gösterimler

Bu yılki Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katılmayacağını açıklayan Özgürlük İçin Sanat İnisiyatifi, festivalin "karanlık geçmişin vebalini taşıdığını" belirtti. Grubun yaptığı açıklamada, "Geçen yıl yaşanan sansür skandallarına dair net bir tavır açıklanmadığı ve sansürlenen filmler gösterilmediği sürece Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne katılmayacağımızı bildiriyoruz" ifadelerine yer verildi. Festival tarihlerinde, sansüre uğrayan filmlerden bir seçki sunacakları da duyuruldu.

Belgeselin İçeriği ve Geçmişteki Skandallar

"Kanun Hükmünde" belgeseli, Türkiye'de kanun hükmünde kararname ile vatandaşların mesleklerinden men edilmesini ele alıyor. Gösterim, 3 Ekim Perşembe günü, yönetmen Nejla Demirci ve belgeselde yer alan konukların katılımıyla gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl, belgesel yarışmasına seçilen "Kanun Hükmünde", yargı sürecinin devam ettiği gerekçesiyle programdan çıkarılmış, daha sonra tekrar programa alınmıştı. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın belgeselin gösterimine destek vermeyi çekmesi üzerine, festival sonunda tamamen iptal edildi. Bu olay, 2014 yılında "Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek" belgeselinin de benzer şekilde programdan çıkarılmasıyla birlikte, Türkiye'deki sinema alanında sansür tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İngiltere'de İsrail'e Silah Satışı Yapan Şirketlere Bakın Ne Yaptılar!

İngiltere'de İsrail'e Silah Satışı Yapan Şirketlere Bakın Ne Yaptılar!