Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya “HAYATLARIMIZ SERMAYENİN İNSAFINA KALMAYACAK”

“HAYATLARIMIZ SERMAYENİN İNSAFINA KALMAYACAK”

Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Antalya Şube Başkanı Tanju İşeri, Amasra Maden Katliamı’nın yıldönümünde açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“HAYATLARIMIZ SERMAYENİN İNSAFINA KALMAYACAK”
KAYNAK: İHA

Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Antalya Şube Başkanı Tanju İşeri, “2 yıl önce 14 Ekim’de Amasra’da bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait işletmede 43 madenci göz göre göre gelen bir kaza sonucu yaşamlarını yitirmişti. Aradan iki yıl geçti, maalesef işçileri, emekçileri iş cinayetlerine mahkum eden düzen yerli yerinde duruyor. İSİG verilerine göre 2024 yılının sadece ilk 9 ayında 1.371 işçi iş kazalarında yaşamını yitirmiştir. Sermaye düzeni ve temsilcileri bizlere her yıl yaşanan binlerce iş kazasının ve bunlara bağlı olarak gerçekleşen ölüm ve yaralanmaların birer kader olduğuna inandırmak için elinden geleni yapmaktadır. Oysaki hepimizin bildiği gibi iş cinayetlerinin neredeyse tamamına yakını önlenebilir sebeplerden kaynaklanmaktadır” dedi.

“MADEN EMEKÇİLERİ UNUTULMAYACAK”

Başkan Tanju İşeri, “Amasra’da yaşadığımız maden faciası da sonrasında ortaya çıkan gerçeklere baktığımızda alınabilecek önlemlerle 43 madenciyi kaybetmemizin önüne rahatlıkla geçilebilirdi. Sadece Amasra’da değil; Soma’dan Ermenek’e Şirvan’dan İliç’e kadar madenlerde yaşanan ve yüzlerce emekçinin canına mal olan hemen her kaza göz göre göre gelmiştir; patronlar ve onları denetlemekle yükümlü yetkililer bunların yaşanmasına göz yummuştur. Elbette bizler sermaye düzeninin bu topyekün talanına karşı direnmek zorundayız. Tıpkı Kaz Dağları’nda, Cerattepe’de, Akbelen’de, İkizköy’de yaşam alanlarımızı savunurken yaptığımız gibi… Tıpkı Fernas madencilerinin AKP’li Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun madeninde işçi sağlığı ve güvenliğinin hiçe sayıldığı kölelik düzenine karşı direndiği gibi… Yaşamlarımızı sermayenin insafına bırakmayacağız. Derelerimizi, ormanlarımızı, tarım alanlarını bu talana yem ettirmeyeceğiz! Amasra maden katliamında ve nice benzer maden facialarında katledilen maden emekçilerini unutturmayacağız!” dedi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Tartışma Sonucu Tesadüfen Ölen Gencin Katilleri Adliyede!

Antalya'da Tartışma Sonucu Tesadüfen Ölen Gencin Katilleri Adliyede!