Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya ASAT’tan faturalı ‘gerçekler’

ASAT’tan faturalı ‘gerçekler’

ASAT Basın Müdürü Ercan Değirmenci, Genel Müdür Yardımcısı Necdet Erol’un faturasıyla yüzde 446’lık zam haberlerine cevap verdi. Ancak yeni faturadaki değişim dikkat çekti. Artık faturalarda ‘en ucuz su’ ibaresi yok

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ASAT’tan faturalı ‘gerçekler’
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, 24 Temmuz 2024’te su zammının yanlış hesaplandığını savunup % 446'lık zam iddialarını yalanladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, su zammı tartışmalarına videolu yanıt verdi.

Antalya'daki su zammı haberlerinin ardından düzenlenen toplantıya yerel basın davet edilmezken ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, su zammının yanlış hesaplandığını ve %446'lık artış iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. 

Toplantıda konuşan ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, suya yüzde 446 oranında bir zam yapılmasının söz konusu olmadığını belirtmişti. Kurt, '5 ton su yarım damacana su fiyatındadır. Akaryakıt ve elektriğe gelen son zamlarla birlikte ASAT'a 1 metreküp suyun maliyeti 60 TL'dir. Halkın büyük çoğunluğunun kullandığı 20 metreküpe kadar su tarifesinde bir zam olmamıştır. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'nin en ucuz suyunu tüketen 6'ncı Büyükşehir Belediyesiyiz' demişti.

ASAT Yetkilisinden Fatura Paylaşımı: Necdet Erol'un Su Faturası Tepki Çekti

Bugün ise ASAT Genel Müdür Yardımcısı Necdet Erol’un yeni tarife ile evine gelen su faturası paylaşıldı. Paylaşıma şu not düşüldü: 'Yapılan 1. kademe indirimli tarife düzenlemesi üzerinden tüm faturalarda % 446 artış olacakmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır. Yeni tarife üzerinden faturalar basılmaya başlandı. İşte sonuç...'

ASAT’tan faturalı ‘gerçekler’

İki Aylık Fatura Detayları

Erol'un faturasına göre, iki ay da  kullanılan 25 ton su kullanılan fatura farkı yaklaşık yüzde 61.19 oldu. Temmuz ayı faturası 675 TL iken, Ağustos ayı faturası 1088 TL olarak geldi. 

% 94'lük Artış Dikkat Çekti

Su faturalarındaki artışın yanı sıra, atık su bedelindeki yükseliş de dikkatlerden kaçmadı. Temmuz ayında 170 TL olan atık su bedeli, Ağustos ayında 330 TL'ye çıktı.

Yorumlar
T
Taner 2 ay önce
Heeeyt ekmek su siyasete alet edilmedi
BEĞENME
0
CEVAPLA
İmamoğlu'ndan Katz'a Sert Yanıt: 'Demokrasiyi sizden öğrenecek değiliz'

İmamoğlu'ndan Katz'a Sert Yanıt: 'Demokrasiyi sizden öğrenecek değiliz'