Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne Atanan Behzat Özkan Görevine Başladı

Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne Atanan Behzat Özkan Görevine Başladı

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne atanan Prof. Dr. Behzat Özkan, yeni görevine başladı. Özkan, Antalya'da sağlık hizmetlerini yükseltme sözü verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne Atanan Behzat Özkan Görevine Başladı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Sağlık Bakanlığı tarafından Antalya İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Prof. Dr. Behzat Özkan, görevine başladı. Daha önce İzmir’deki S.B.Ü. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim olarak görev yapan Özkan yeni görev yerinde hizmetlerine devam edeceğini belirtti.

halkımıza hizmet sunmak benim için onurdur

Göreve başlamasıyla ilgili açıklamalarda yapan Prof. Dr. Behzat Özkan, "Öncelikle eski İl Sağlık Müdürümüze hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Dünyanın en güzel şehri, turizmin başkenti Antalya'da bu göreve layık görülmek benim için büyük bir mutluluktur. Bu güzel şehrin sağlığını daha üst seviyeye taşımak için bakanlığımızı temsil yolunda hizmetimize devam edeceğiz. Kıymetli sağlık çalışanlarımız ile birlikte sağlıkta kaliteden ödün vermeden halkımıza hizmet sunmak benim için onurdur'' diye konuştu

Behzat Özkan Kimdir?

Prof. Dr. Behzat Özkan, çocuk sağlığı ve hastalıkları, çocuk endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanı olarak uzun yıllar sağlık alanında hizmet vermiş deneyimli bir hekimdir. Akademik kariyerine Hacettepe Üniversitesi'nde başlayan Özkan, bugüne kadar birçok önemli görevde bulunmuş ve sağlık alanında geniş bir bilgi birikimine sahip olmuştur.

Prof. Dr. Behzat Özkan, 1989 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, uzmanlık eğitimine Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam etti. 1994 yılında pediatri uzmanlığını tamamlayan Özkan, çocuk sağlığı alanındaki kariyerine ilk adımını attı. 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde pediatri, endokrinoloji ve metabolizma bilim dalında yan dal ihtisasını tamamladı. 2000 yılında doçent, 2006 yılında ise profesör unvanını aldı.

Prof. Dr. Behzat Özkan, tıp kariyerine Atatürk Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak başladı. Burada pediatri anabilim dalında araştırma görevlisi olarak görev yapan Özkan, kısa sürede akademik kariyerinde yükseldi. 1998 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çocuk endokrinoloji ve metabolik hastalıklar bilim dalını kurarak önemli bir adım attı.

2000-2004 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastaneleri'nde başhekim yardımcılığı görevini yürüten Özkan, 2012-2017 yılları arasında Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İzmir İli Güney Bölgesi Genel Sekreterliği görevini üstlendi. 2020 yılından itibaren ise İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim olarak görev yapmaktaydı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'in Lübnan'ı Bombaladı: 274 Ölü, 1024 Yaralı

İsrail'in Lübnan'ı Bombaladı: 274 Ölü, 1024 Yaralı