Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya’da Rus Vatandaşı Olga Karabaş Müslüman Oldu

Antalya’da Rus Vatandaşı Olga Karabaş Müslüman Oldu

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan Rusya vatandaşı Olga Karabaş, İslam dininden etkilenerek Müslüman olma kararı aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde ikamet eden Rusya vatandaşı Olga Karabaş, İlçe Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Olga Karabaş, İslam dininden etkilenerek Müslüman olma isteğini belirtmiş ve bu isteği üzerine İlçe Müftülüğü tarafından kendisi için bir tören düzenlenmiştir.

Olga Karabaş, eşi Sabri Karabaş ile birlikte Gazipaşa’da yaşamaktadır. İslam dinine karşı ilgisi artan Olga, Müslüman olma kararı alarak bu isteğini İlçe Müftülüğüne iletti. Müftülük yetkilileri, bu talep üzerine Olga için bir ihtida töreni düzenleyerek süreci başlattı.

Düzenlenen ihtida töreninde İlçe Müftüsü Fahri Başar, Olga Karabaş’a Kelime-i Şehadet’i telkin etti. Törende Müftü Başar, İslam dininin temel inanç ve esasları hakkında da bilgilendirme yaparak şunları söyledi:

“Biz Müslümanlar bütün peygamberlerin Allah tarafından gönderildiğini kabul ederiz. Hepsinin hak olduğuna inanırız. Son peygamber Hz. Muhammed Mustafa’dır. Peygamberimize Allah tarafından vahyedilen Kur’an-ı Kerim, son ilahi kitaptır. Onda bildirilenlerin bütününe şüphesiz inanırız. Meleklerin, kaza ve kaderin, öldükten sonra dirilmenin ve ahiret gününün varlığını tasdik ederiz. İslam’a girmek Allah’a, Muhammed Mustafa’nın Allah’ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun Allah katından getirdiklerinin tamamına inanmakla olur. Bizler bu inancı ‘Kelime-i Şehadet’ ile dile getiririz. Şimdi sizin kelime-i şehadeti ikrarınıza ve Müslüman oluşunuza şahitlik edeceğiz.”

Kelime-i Şehadet Getirerek Oya İsmini Aldı

İslam dininin temel inanç ve esasları hakkında detaylı bir bilgilendirme yapılan Olga Karabaş, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Olga olan adını değiştirerek Oya ismini alan Karabaş, bu anlamlı törenin ardından İlçe Müftüsü Fahri Başar’ın duasıyla birlikte İslam dinine resmen katıldı.

Tören sonrasında Müftü Başar, Oya’ya İslam dinine geçişini simgeleyen ihtida belgesini ve Kur’an-ı Kerim hediye etti. Müftü Başar, Kur’an-ı Kerim’in Oya için önemli bir rehber olmasını temenni ederek, İslam dininin öğretilerine göre yaşam sürmenin önemine dikkat çekti. Törene katılan müftülük personeli de Müslüman olan Oya’yı tebrik ederek, yeni hayatında başarılar diledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KONYAALTI'NDA DOYRAN’A HES HANÇERİNE HAYIR! MUHTARLAR İTİRAZ EDİYOR

KONYAALTI'NDA DOYRAN’A HES HANÇERİNE HAYIR! MUHTARLAR İTİRAZ EDİYOR