Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Hayvancılığa Büyük Destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Hayvancılığa Büyük Destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı'da çobanların binlerce yıllık sürü ve mera rotalarını haritalandırarak "Çoban Haritası" projesini başlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Hayvancılığa Büyük Destek
KAYNAK: İHA

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı’da hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde çobanların binlerce yıllık sürü ve mera rotalarını adım adım haritalandırarak “Çoban Haritası” projesini hayata geçiriyor. Bu kapsamda çobanların yaşadığı alanlar ve ihtiyaçları belirlenerek hayvancılığın gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor.

Elmalı’da Çobanların Mera Rotası Belirleniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Elmalı’nın Macun Mahallesi Macun Yaylası’nda hayvancılıkla uğraşan çobanları ziyaret etti. “Çoban Haritası” projesi kapsamında, çobanların yaşadığı alanlar ve sürüleri otlattıkları rotaların koordinat bilgileri tek tek alındı. Bu kapsamda çobanların talepleri de kayıt altına alındı. Proje, Elmalı’nın yaylalarında hayvancılık yapan üreticilere destek olmak ve küçükbaş hayvancılığın verimliliğini artırmak amacıyla hayata geçiriliyor.

Mineralli Yalama Taşı Desteği Sağlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı’da hayvancılıkla uğraşan üreticilere yem ve veterinerlik desteklerinin yanı sıra küçükbaş hayvanlar için gerekli olan mineralli yalama taşları desteğinde bulundu. Macun Yaylası’nda 30 üreticiye, Akçay ve Ahatlı mahallelerinde ise 13 üreticiye tuzlu mineral taşları ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtılan mineral taşlar, hayvanların iştahını artırmak, büyümelerini hızlandırmak ve süt-et üretiminde verimliliği sağlamak amacıyla kullanılıyor. Ayrıca bu destek, hayvanların bağışıklık sistemini güçlendirerek üreticilerin farkındalığını da artırıyor.

Çiftçilerin ve Üreticilerin Yanındayız

Antalya Büyükşehir Belediyesi Elmalı Hizmet Birimi Şube Müdürü Bilal Kasap, belediye olarak tohumdan tarımsal sulamaya, fidan dağıtımından arıcılık sektörüne kadar geniş bir yelpazede üreticilere destek sağladıklarını belirtti. Kasap, “Bizlere düşen, üreticilerimizin işini kolaylaştırmaktır. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in talimatları doğrultusunda tüm imkanlarımızla çiftçimizin ve üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çoban Haritası Projesi ile Hayvancılığa Katkı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Çoban Haritası Projesi”, Elmalı’daki hayvancılıkla uğraşan mahallelerin yaylalarında yapılan küçükbaş hayvancılığa yönelik verilerin titizlikle kaydedilmesi ve bu verilerin ilerleyen dönemde hayvancılık sektörüne katkı sağlaması amacıyla yürütülüyor. Proje, hem üreticilerin sorunlarını tespit etmeyi hem de bu sorunlara yönelik çözümler geliştirmeyi amaçlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şehit Şeyda Yılmaz Kimdir? Şeyda Yılmaz Nereli? Kaç Yaşındaydı?

Şehit Şeyda Yılmaz Kimdir? Şeyda Yılmaz Nereli? Kaç Yaşındaydı?