Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da Adalet Bakanı Tunç’tan Narin Güran Cinayeti Açıklaması!

Antalya'da Adalet Bakanı Tunç’tan Narin Güran Cinayeti Açıklaması!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili son durumu Antalya'da açıkladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya'da Adalet Bakanı Tunç’tan Narin Güran Cinayeti Açıklaması!
KAYNAK: Haber Merkezi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Antalya Aksu’da düzenlenen 19. Uluslararası Adli Tıp Günleri kapsamında yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da hunharca katledilen 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin son durumu değerlendirdi. Bakan Tunç, “Katil ya da katiller en kısa sürede tespit edilip en ağır cezaya çarptırılacak” dedi.

268 Kişinin İfadesi Alındı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedenine ulaşılan Narin Güran cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 268 kişinin ifadesinin alındığını belirten Bakan Tunç, "27’si şüpheli, 241’i tanık olmak üzere toplamda 268 kişinin ifadesi alındı. 12 şüpheli tutuklu, 3 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Elde edilen deliller, DNA tespitleri ve kamera görüntüleri titizlikle inceleniyor" şeklinde konuştu.

Kamera Görüntüleri TÜBİTAK'ta İnceleniyor

Bakan Tunç, cinayet mahallinde elde edilen bazı kamera görüntülerinin detaylı inceleme için TÜBİTAK’a gönderildiğini ifade etti. "Bu kamera görüntüleri TÜBİTAK’ta hem ses hem de görüntü anlamında detaylı bir şekilde inceleniyor. Ayrıca, olay yerinde elde edilen diğer teknik veriler ve deliller de değerlendirilerek, katil ya da katillerin tespiti için yoğun bir çalışma yürütülüyor" dedi.

HTS Kayıtları ve Baz Çakışmaları İnceleniyor

Narin Güran cinayeti soruşturmasında teknolojinin tüm imkanlarının kullanıldığını vurgulayan Tunç, "HTS kayıtları ve baz istasyonu çakışmaları inceleniyor. Olay anında kimlerin orada bulunduğunu tespit etmek amacıyla geriye dönük görüşmeler inceleniyor. Bu sürecin sonunda suçluların tespit edilmesi için her türlü adımı atıyoruz" şeklinde konuştu.

"Katil ya da Katiller En Ağır Cezaya Çarptırılacak"

Ülke genelinde büyük bir yankı uyandıran bu elim olayın faillerinin en ağır cezaya çarptırılacağını belirten Bakan Tunç, "Karanlıkta hiçbir şey kalmayacak. Narin evladımızın katil ya da katilleri kısa sürede tespit edilip, yargı huzurunda hesap verecekler. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Soruşturmayı Yakından Takip Ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Narin’in kaybolduğu günden bu yana konuyu yakından takip ettiğini belirten Tunç, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşi bu konuda çok hassaslar. Konunun tüm aşamalarını yakından takip ediyorlar. Soruşturma makamlarına her türlü desteği sağlıyoruz. Amacımız, suçluların bir an önce yakalanması ve adaletin yerini bulması" dedi.

"Çocukların Korunması İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması için toplum olarak dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, "Çocuklarımızı korumak için hem ailelerimize hem de devlete büyük görevler düşüyor. Çocuk istismarının önlenmesi konusunda daha çok çalışmalıyız. Hep birlikte çocuklarımızı koruyarak, onların güvenli bir ortamda büyümelerini sağlamalıyız" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yunus Emre Geçti Kimdir? Yunus Emre Geçti'nin Suç Kayıtları

Yunus Emre Geçti Kimdir? Yunus Emre Geçti'nin Suç Kayıtları