Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya CHP Antalya Narin İçin Konuştu: Bir Kereden Çok Şey Oldu

CHP Antalya Narin İçin Konuştu: Bir Kereden Çok Şey Oldu

CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Necla İnci Bayrak, Narin Güran cin*yetinin ardında yatan Türkiye’nin ağır bilançosunu kamuoyuyla paylaştı. Bayrak, 'Neden sustunuz' diye isyan etti.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP Antalya Narin İçin Konuştu: Bir Kereden Çok Şey Oldu
KAYNAK: Dilan Andıç

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Köyünde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın failleri hala bulunamadı. Bu duruma tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanlığı, il binası önünde basın açıklaması düzenledi. Türkiye’nin çocuk ist*smar suçları verilerinin paylaşıldığı açıklamaya CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurşen Bildirici, CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk ve CHP Kadın Kolları Antalya önceki dönem Başkanı Nilüfer Deveci katıldı. Basın açıklaması metnini okuyan CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Necla İnci Bayrak, 2016 yılında Karaman’da Ensar Vakfı’na ait evlerde kalan 45 erkek çocuğun cins*l ist*smara uğramasını ‘Bir kereden bir şey olmaz’ şeklinde değerlendiren  Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun sözlerini bir kez daha hatırlatarak Narin vahşetinin asıl nedenini işaret etti.

ÇOCUKLARIMIZI NASIL KORUYACAĞIZ

Narin Güran’ın faili meçhul cinay*tinin peşini bırakmayacaklarını söyleyen Necla İnci Bayrak, ¨Bu vahşetin gelişinin nasıl olduğunu biliyoruz maalesef. “’Bir kereden bir şey olmaz’’, ‘’küçüğün rızası var, bağırsaydı sesi duyulurdu’’ diyen bu anlayışın bugün geldiği noktanın mimarlarına sesleniyorum: Dün, çocuklara yönelik istismarları araştırmayı reddederek bugün Narin’i, Leyla’yı, Hazal’ı, Zeynep’i kara toprağa mahkum etmekten utanmıyor musunuz? 2016 yılından bu yana kaybolan çocuklara ilişkin verilerin olmayışından, bu verileri gizlemekten utanmıyor musunuz? Biz sizin yerinize de utanıyoruz ve, sessiz bir şekilde seyirci kalanların yerine uykusuz geceler geçirip “çocuklarımızı nasıl koruyacağız?” diye düşünüyoruz¨ diyerek geçmiş dönemde çocuk istismarlarına göz yumanlara ateş püskürdü.

TÜRKİYE’DE ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLÜYOR


‘Son 2,5 yılda toplam 3364 çocuk önlenebilir sebeplerle hayatını kaybederken, oturduğunuz o koltuklar bir kez bile sizi rahatsız etmedi mi?’ diyerek haykıran Necla İnci Bayrak, Adalet Bakanlığı verilerine göre 2023 yılında çocuk istismarı suçundan açılan dava sayısının 31 bin 216 olduğunu söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuğun kaybolduğunu açıkladığını, sonrasına dair son 8 yıldır kaybolan çocuklara dair ise veri paylaşılmadığını vurgulayan Necla İnci Bayrak, ¨Görüldüğü üzere Türkiye’de kayıp çocukların sayısı sır gibi saklanıyor. Sadece 2023 yılında çocuk istismarı nedeniyle yargıya geçen dosya sayısı 66 bin¨ diyerek isyan etti.

NARİN KAMUOYUNUN BASKISIYLA BULUNDU.

Faili hala bulunamayan Narin Güran cinayetine ilişkin yetkilileri sert dille eleştiren Necla İnci Bayrak ¨120 haneli köyde 3 savcı ile Narin’e ne olduğunu, nasıl öldürüldüğünü açıklamayan, her şeyi halktan saklamayı düşünmüş olanlara soruyoruz: Neden sustunuz?  19 gün o bedeni ruhunuz nasıl taşıdı? “Sizin vicdanınıza ağır gelmeyen ama yıllardır öldürülen yüzlerce çocuğun failini, içini boşalttığınız yargıya teslim etmemek için mi sustunuz? Yıllardır anlamadınız; Canın ve Vicdanın siyaseti olmaz! Çocukların canı üzerinden siyaset hiç olmaz! Bu haykırışlarımız siz vicdan sahibi olun diye değil, halkımızdan çalınan adaleti teslim edin diye. Sizlere ağır gelen o koltuklardan siz kalkıncaya kadar, kayıp çocuklarımızın tek tek hesabını soruncaya kadar buradayız¨ dedi.

NARİN SON OLSUN DİYE


Çocuk cinayetlerinde Narin’in tek örnek olmadığını ama son olması için mücadele edeceklerini söyleyen Necla İnci Bayrak, ¨Türkiye’de çocuk cinayetleri ve istismarları, kadın cinayetlerinde olduğu gibi politiktir. Aileyi ve cinsiyetçi tahakkümü kutsayarak kadınların ve çocukların kurban edildiği bu sistem, bu şiddetin, bu cinayetlerin asıl nedenidir. İstanbul Sözleşmesi'ni ve 6284 sayılı kanunu hedef alan, bu ülkenin kadınlarına ve kız çocuklarına “yaşam” yerine “ölüm”ü reva gören zihniyetle mücadelemiz sonuna kadar sürecektir. Buradan sesleniyoruz: İktidara geldiğimizde ilk işimiz, İstanbul Sözleşmesini tekrar yürürlüğe sokmak ve 6284’ü gerektiği gibi uygulamak olacaktır¨ dedi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Gazipaşa’da Trafik Denetiminde 28 Bin TL Ceza

Antalya Gazipaşa’da Trafik Denetiminde 28 Bin TL Ceza