Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya Kadın Platformu’ndan eylem: “Siz konuştukça biz ölüyoruz”

Antalya Kadın Platformu’ndan eylem: “Siz konuştukça biz ölüyoruz”

Antalya Kadın Platformu, İstanbul’da Semih Çelik isimli cani tarafından katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil için Attalos Meydanı’nda açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Kadın Platformu’ndan eylem: “Siz konuştukça biz ölüyoruz”
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da 19 yaşındaki cani Semih Çelik tarafından Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner katledilmişti. Günlerdir Türkiye gündeminde olan konuyla ilgili Attalos Meydanı’nda açıklama yapan Antalya Kadın Platformu, hükümetin şiddet ve cinayet konularına karşı önlem alması gerektiğini ifade etti. Antalya Kadın Platformu adına açıklama yapan Kadriye Tuğcu, “Bu topraklarda her gün ölüyor, tacize ya da tecavüze uğruyoruz. Katledilen, şiddete uğrayan her kadının sorumlusu iktidara geldiği günden beri kadın düşmanı politikaları ile hayatımızı kuşatmaya çalışan AKP’dir. Failleri cezasızlık politikaları ile ödüllendirip cesaretlendiren ‘erkek adaletin’ ellerinde kadınların kanı var. Her yer suç mahalli” dedi.

“TACİZCİLER SERBEST BIRAKILMASIN”

Kadriye Tuğcu, “Semih Çelik isimli erkek 19 yaşında Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner adlı iki genç kadını, İstanbul’un ortasında katletti. Beyoğlu’nda bir kadını taciz eden iki erkek fail gözaltına alınıp serbest bırakıldı tepkiler üzerine tutuklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mahinur Özdemir Göktaş, katledilen kadınların ardından ‘sıfır tolerans’ diyor. Buradan soruyoruz, İstanbul Sözleşmesini fesh edip 6284 sayılı yasayı tartışmaya açmak failleri cezasızlıkla ödüllendirmek mi sizin sıfır tolerans dediğiniz? Kadınların nasıl doğum yapacağına müdahale edip bedenlerini denetim altına almaya çalışmak mı? Siz konuştukça biz ölüyoruz. Kadın düşmanı iktidarınız her gün bizi ölüme, şiddete mahkum ediyor. Hayatlarımızı size teslim etmeyeceğiz. İşte buradayız. Faillerden, kadın düşmanı iktidarınızdan hesap soruyoruz” diye konuştu.

“DAYANIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tuğcu, “Hukuken Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin ayrıldığına ilişkin beyanı anlam ifade etmese de toplum nezdinde bu çıkış erkek şiddeti önündeki barajı yıkan ve o günden bu yana hızla ve katlanarak artan kadın cinayetlerinin politik olduğunun en önemli kanıtıdır. Kadınların adalete inancı tamamen yok olmuştur. Bunun en önemli göstergesi salı günü Beyoğlu’nda iki kişi tarafından sokak ortasında yere yatırılarak taciz edilen genç kadının tacizcilerden şikayetçi olamamasıdır. Her yer kadınlar için suç mahalliyken, erkek şiddetini teşvik eden iktidardan korkmuyoruz ve itaat etmiyoruz. Bütün faillerden hesap sormaya, bu kadın düşmanı politikalar ve eril adalet mekanizması yok olana kadar meydanlarda olmaya, sesimizi yükseltmeye, birbirimizi savunmaya, dayanışmaya devam edeceğiz ve mutlaka kazanacağız” diyerek açıklamasını tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanyaspor Galatasaray'a mağlup oldu! İşte maç detayları

Alanyaspor Galatasaray'a mağlup oldu! İşte maç detayları