Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya 15. Manavgat-Side Geleneksel Rahvan At Yarışları Coşkuyla Gerçekleşti

15. Manavgat-Side Geleneksel Rahvan At Yarışları Coşkuyla Gerçekleşti

Antalya’da düzenlenen 15. Manavgat-Side Geleneksel Rahvan At Yarışları, 120 atlı sporcunun katılımıyla büyük bir heyecana sahne oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
15. Manavgat-Side Geleneksel Rahvan At Yarışları Coşkuyla Gerçekleşti
KAYNAK: İHA

Manavgat Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 15. Manavgat-Side Geleneksel Rahvan At Yarışları, Sorgun Atatürk Stadyumu yanındaki alanda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Yarışlara, Türkiye'nin dört bir yanından atçılar katıldı ve izleyiciler unutulmaz bir gün yaşadı.

120 Sporcu Heyecan Yarattı

Bu yıl 15. kez düzenlenen yarışlar, farklı kategorilerdeki atlı sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Baş Atlar, Baş Altı Atları, Büyük Orta Atları, Küçük Orta Atları, Deste Boy, Taze 5'li, 4'lü Tay, 3'lü Tay, İthal A, İthal B ve 4 Nal Atlar kategorilerinde toplam 120 sporcu yarıştı. Atlar ve jokeyler, izleyicilere adeta görsel bir şölen sundu. Yarışmaların sonunda dereceye giren atlılara ödülleri takdim edildi.

Kültürel Mirasın Yaşatılması

Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, yaptığı konuşmada geleneksel sporların önemine dikkat çekti. Kara, "Bu etkinlikler, kültürel mirasımızı yaşatmak açısından çok değerli. Manavgat'ımıza teşrif eden tüm atçılarımıza teşekkür ediyoruz. Spor, barışın ve kardeşliğin en önemli unsurlarından biridir. Kadına ve çocuklara yönelik şiddetin arttığı bu günlerde, sporun birleştirici gücüne her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Sosyal belediyecilik anlayışımızla spora olan desteğimizi sürdüreceğiz," dedi.

Başkanlara Teşekkür

Manavgat-Side Rahvan Atçıları Spor Kulübü Başkanı Hasan Delikkulak, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı adına, Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara’ya desteklerinden dolayı bir şilt takdim etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Paribu'da kripto para skandalı: “Manipülasyon var!”

Paribu'da kripto para skandalı: “Manipülasyon var!”