Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Mersin'de tarımın gizli kahramanları kadın çiftçiler

Mersin'de tarımın gizli kahramanları kadın çiftçiler

Mersin’in tarımsal üretim kapasitesini artıran destekler, kadınların tarımda daha fazla yer almalarını ve ekonomik özgürlüklerini kazanmalarını sağlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mersin'de tarımın gizli kahramanları kadın çiftçiler
KAYNAK: İHA

Mersin'de, Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle binlerce kadını tarımla buluşturuyor. Kadınların tarımsal üretimde güçlenmesini sağlayan bu projeler şu ana kadar 5.909 kadın çiftçiye ulaştı. 2024 yıl sonuna kadar 7 bin kadın çiftçiye destek olunması hedefleniyor. "Kadının Eli, Toprağın Bereketi" sloganıyla yürütülen projeler, kadınların ekonomiye katkı sağlamasını destekledi.

40 Projeden 5.909 Kadın Çiftçi Yararlanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği 40 tarım projesi, şu ana kadar 5.909 kadın çiftçiye ulaşmayı başardı. Fide-fidan desteğinden arıcılığa, küçükbaş hayvan desteğinden gübre ve yem yardımına kadar birçok farklı alanda kadın çiftçilere destek sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, bu projelerle yıl sonuna kadar 7 bin kadın çiftçiye ulaşmayı hedefliyor. 13 ilçeden 1.500'den fazla kadın çiftçi, bu yıl 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nün 10. yıl kutlamalarına katılacak.

"Kadın Çiftçiler Üretimin Gizli Kahramanları"

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nda görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Aylin Kutlu, tarımsal üretimde kadınların oynadığı önemli rolü vurguladı. Kadınların üretimde büyük bir iş yükünü üstlendiğini ve bu emeklerinin toplumun kalkınmasına katkı sağladığını belirten Kutlu, kırsaldaki kadınların ailelerinin yanı sıra toplumun ekonomik gelişimi için de emek harcadığını söyledi. Kutlu, "Özellikle kırsaldaki kadınlar sadece kendi ailelerini değil, toplumun, ülkelerin kalkınması için emek harcayan gizli kahramanlardır" diyerek kadın emeğinin önemine dikkat çekti.

"Sürdürülebilir Geleceğin temelini atan ilk unsurlar kadın üreticiler"

Aylin Kutlu, yürüttükleri projelerin kadın çiftçilerin kırsaldaki yaşantılarını ve sosyal hayatlarını güçlendirmek amacı taşıdığını ifade ederek şunları söyledi: "Kadın üreticilerin kırsaldaki yaşantısını, sosyal hayatını daha çok güçlendirebilmek için de etkinlikler düzenliyor ve onları ön plana çıkartmaya çalışıyoruz. Çiftçi kadınlar; emekleri, üretkenlikleriyle birlikte sürdürülebilir beslenmenin, hatta sürdürebilir bir geleceğin temelini atan ilk unsurları ve temelidirler."

15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nde Binlerce Kadın Bir Araya Gelecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadın çiftçilere yönelik projeleri, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü kapsamında özel bir etkinliğe sahne olacak. Binlerce kadın çiftçi, belediyenin sağladığı desteklerle güçlenerek, üretimdeki varlıklarını kutlayacak. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
A Milli Takım'ın Maçı İptal Oldu mu? Karar Verildi

A Milli Takım'ın Maçı İptal Oldu mu? Karar Verildi