Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Festival hazırlığı yapan Adanalı şalgamcılar stoklarını 4 kat artırdı!

Festival hazırlığı yapan Adanalı şalgamcılar stoklarını 4 kat artırdı!

'Kökleriyle Adana' temalı 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'ne hazırlanan ve stokları artıran Adanalı şalgamcılar, 700-800 bin şişe satmayı hedefliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Festival hazırlığı yapan Adanalı şalgamcılar stoklarını 4 kat artırdı!
KAYNAK: AA

Uluslararası Adana Lezzet Festivali bu yıl 8'inci kez düzenlenecek. 'Kökleriyle Adana' sloganıyla Adana Valiliği tarafından belediyeler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla organize edilen festivalde kentin muhteşem mutfağı ile sokak lezzetlerinin tanıtılması hedefleniyor. 17-20 Ekim 2024 tarihleri arasında Merkez Park'ta gerçekleştirilecek festival için stoklarını artıran şalgam suyu üreticileri, tescilli içecekten en az 700 bin şişe satmayı amaçlıyor.

8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde Adana kebabı, ciğer, şırdan ve bici bici gibi yiyeceklerin yanı sıra coğrafi işaretle tescillenen şalgam suyu da satılacak. Siyah havuç, şalgam turpu ve bulgur unu mayasıyla hazırlanan şalgamın üreticileri de etkinlik öncesi hazırlıklarını tamamlamış durumda.

"Şalgamın tanınırlığını en üst seviyeye taşımyacağız"

Şalgam Üreticileri Derneği Başkanı Selahiddin Nas, Adana ile anılan şalgamın bağışıklık sistemini güçlendirdiğine dikkat çekerek, ürünün daha çok tanınması için festivali önemsediklerini söyledi. Başkan Nas, "Bu tür etkinliklerde şalgamın tanınırlığını en üst seviyeye taşımak için çaba gösteriyoruz. Üyelerimiz bununla ilgili ellerinden geleni yapacak. Şalgamın en lezzetli dönemindeyiz. Tüm ziyaretçileri şalgam içmeye bekliyoruz." dedi.

Festivalde hedef 700-800 bin şişe şalgam satmak

Festivale 1 milyondan fazla ziyaretçinin beklendiğini bildiren Şalgam Üreticileri Derneği Başkanı Selahiddin Nas, "Geçen sene festivalde 500 bin şişe şalgam suyu tüketildi. Bu yıl esnaf ve ziyaretçi sayısının artacak olmasından dolayı 700-800 bin şişe şalgam satmayı hedefliyoruz." diye konuştu. Şalgam suyunun yapım aşamasına da değinen Başkan Nas; turp, siyah havuç ve bulgur unu kullanılan ürünün kışın 35-40 gün, yazın ise 15-20 günlük mayalanma süreciyle tüketime hazır hale getirildiğini söyledi.

Adana şalgamı 53 ülkeye ihraç ediliyor

Adana şalgamının 53 ülkeye ihraç edildiğini de belirten Selahiddin Nas, "Dernek olarak şalgamı daha fazla ülkeye yayacağımıza inanıyoruz." dedi.

Şalgamcılar ürün stoğunu 4 kat arttırdı

Adana'nın Seyhan ilçesi Karasokulu Mahallesi'nde 34 yıldır şalgamcılık yaptığını ifade eden Emrah Tilki ise şunları söyledi: "Normalde günde 250 litre şalgam suyu satıyoruz ancak festival boyunca 750 litreden aşağıya düşmeyiz. Festivale bu yıl yoğun katılım bekliyoruz. Şalgamcılar olarak organizasyona hazırız. En iyi ve kaliteli şalgamlarımızı kurduk, ziyaretçileri bekliyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Daron Acemoğlu Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazandı! Daron Acemoğlu kimdir?

Daron Acemoğlu Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazandı! Daron Acemoğlu kimdir?