Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Hatay'da depremde ölen Doktor İdil'in adına müzik atölyesi açıldı

Hatay'da depremde ölen Doktor İdil'in adına müzik atölyesi açıldı

Hatay'da enkaz altında hayatını kaybettikten 10 gün sonra doçentliği açıklanan Doktor İdil'in ismi müzik atölyesinde yaşayacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da depremde ölen Doktor İdil'in adına müzik atölyesi açıldı
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş merkezli depreme Hatay'ın Antakya ilçesi Atatürk Caddesi'ndeki evinde yakalanan 42 yaşındaki Doktor Ayşe İdil Çakmak, enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

Ölümünden 10 gün sonra doçentlik sınavını başarıyla geçtiği öğrenilen Doktor İdil'in isminin verildiği müzik atölyesi, Arsuz'da bulunan Uluçınar İlk ve Ortaokulu bünyesinde hizmete açıldı. Doçent Doktor Ayşe İdil Çakmak Müzik Atölyesi, depremzede çocukların yaşadığı korkuyu sanatla atlatmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

“onun göremediği ama herkesin bilmesini istediğimiz bir atölye ismi oldu”

Eşiyle birlikte müzik atölyesine emek veren Doktor İdil'in ikizi Funda Çakmak şunları söyledi: “Projelerimizden bir tanesini de İdil adına yapmaya karar verdik, İdil çocukları çok seven ve çocukların çok yönlü yetişmesi gerektiğine inanan bir kızdı. Ondan dolayı müzik atölyesini açmaya karar verdik. Üç ay boyunca eşim, ben ve müzik öğretmenimiz Mehmet Koçgöz'le birlikte bu atölyeyi tamamlamaya çalıştık ve açılışımızı da gerçekleştirdik. İdil benim eşimin ikizi onların doğum günü gecesinde oturduğumuzda on güne kadar doçentliği açıklanacağını söylemişti ve biz dört gözle bunu bekliyorduk. Kendisi göz doktoruydu üniversite hastanesinde ve depremde kaybettiğimizi öğrendik, on gün sonra doçentliği açıklandı. Doçent Doktor Ayşe İdil Çakmak Müzik Atölyesi aslında onun göremediği ama herkesin bilmesini istediğimiz bir atölye ismi oldu. Çocukların profesyonel müzik eğitimi alabileceği bir atölye yaptık. Olabildiğince tüm aletleri koymaya çalıştık. Müzik öğretmenimiz bizi bu konuda yönlendirdi ve gerçekten profesyonel bir müzik atölyesi oldu. Çocuklar buraya geldiğinde bambaşka bir dünya olsun diye çok emek ettik ve biz de çok heyecanlıyız açıkçası burası için. Çocuklar görünce çok mutlu oldular”

“onlara İdil'i anlatmak istedim”

Çakmak, depremde hayatını kaybeden Doktor İdil'in ismini taşıyacak bir müzik grubunun hayalini kurduklarını söyleyerek, “Burayı aslında biz okul içerisine açtık ve Halk Eğitim Merkezinde Müzik Atölyesi için bir kurs açılırsa dışarıdan da belli bir sayıda öğrenci almayı hedefliyoruz. Bu aletlerin ve buranın yapımıyla alakalı her şey bize ait ve ben İdil'in çok keyifli fotoğraflarını koymak ve onlara İdil'i anlatmak istedim. Atölyede bir grup oluşturmak istiyoruz. Bizim hocadan özel bir ricamız oldu. Doçent Doktor Ayşe İdil Çakmak Müzik Grubu olsun dedik ve inşallah böyle bir müzik grubumuz olursa etkinliklerde adını yaşatan bir grup olursa çok mutlu oluruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hizbullah'ın Saldırısında 4 İsrail Askeri Hayatını Kaybetti

Hizbullah'ın Saldırısında 4 İsrail Askeri Hayatını Kaybetti