Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Hayal etmekten korkmuyoruz!

Hayal etmekten korkmuyoruz!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı Projesi 1. Etabı ile ilgili düzenlediği basın toplantısında,’’ Kimileri 'Türel hayal görüyor, bu proje yapılamaz' diyordu. Bize hayal görüyor diyenler gelip burada hayalin nasıl gerçekleştiğini görsünler. Biz hayal etmekten korkmuyoruz’’dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hayal etmekten korkmuyoruz!


Büyükşehir Belediye Başkanı  Menderes Türel, Boğaçayı Projesi 1. Etabı ile ilgili düzenlediği basın toplantısında,’’ Kimileri 'Türel hayal görüyor, bu proje yapılamaz' diyordu. Bize hayal görüyor diyenler gelip burada hayalin nasıl gerçekleştiğini görsünler. Biz hayal etmekten korkmuyoruz’’dedi.

BOĞAÇAYI’NDA ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Boğaçayı Projesi’nin kendisinin ilk dönem belediye başkanlığına dayandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı Projesi ile Antalya’nın Konyaaltı’ndan sonra ikinci pırlanta gerdanlığı olacağını söyledi. Türel,  Boğaçayı projesinin etaplardan oluştuğunu anlatarak,’’  Çalışmalarımız Boğaçayı'nda taşkın önleme alanı oluşturmaya yönelik çalışmalardır. Daha önce buradaki köprü, kibrit kutusu gibi denize dökülmüştü. Bu nedenle öncelikle yapılması gereken husus altyapıdır. Bugün başlayan da tam da budur. Bu çalışma yapılmasa ciddi bir yağışta bölge sel riski ve tehdidi altında olacaktır. Öncelikle bölgeyi sel tehdidinden kurtarmış oluyoruz. Bölgeyi sel taşkınından koruyacak alt yapı çalışması özellikle Antalya’daki çevre hassasiyeti gösteren değerli kurum ve kuruluşların kulağına inşallah küpe olur. Çevre felaketini önleyen çevreci projeye başlıyoruz’’dedi.

BOĞAÇAYI BATAKLIK GÖRÜNÜMÜNDEN KURTULACAK

Boğaçayı'nın bataklık görünümünde olduğunu söyleyen Türel, "Bu durum pırlanta gerdanlığa hiç yakışmıyor. Boğaçayı'nı Antalyalıların yaşam alanı haline getiriyoruz. Burayı kartpostalları süsleyecek hale getireceğiz. Peyzaj ve rekreasyon alanı düzenlenecek. Vatandaşlarımıza spor yapma imkanı sağlayacağız. Önümüzdeki turizm sezonuna kadar, ikinci köprüye kadar olan kısım tamamlanacak. Kimileri 'Türel hayal görüyor, bu proje yapılamaz' diyordu. Bize hayal görüyor diyenler gelip burada hayalin nasıl gerçekleştiğini görsünler. Biz hayal etmekten korkmuyoruz. Hayallere ulaşmak için çok çalışıyoruz. Bu projede birçok kamu kurumu yer alıyor. Mülkiyet satışı konusunda bir ilki gerçekleştirdik. Türkiye'de ilk defa hazine mülkiyetini gelir paylaşımı ile proje esaslı yapmak şartıyla satışa sunabiliyoruz. Bunu Bakanlar Kurulu ile yapıyoruz. Boğaçayı Projesi kapsamında büyük limanın arkasında bir yat limanı yapacağız. Onun arkasında bir yaşam merkezi Antalyaların olacak. Şehrin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak. Dere kenarında turizme hizmet edecek bir cazibe merkezi olacak. Dördüncü etapta sinema salonları ve temalı park olacak. Yanında açık hayvanat bahçesi olacak. Detaylar tamamlanınca bu dönem içinde başlatılmasını öngörüyoruz. Projenin 1500 metrelik bölümünü bu dönem tamamlamayı planlıyoruz. Bir işe başlamak bitirmenin yarısıdır” diye konuştu.

 

TAŞ VE KUM OCAKLARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE DEVREDİLDİ

Türel,’’ 30 yıldır Antalya'nın kanayan yarası olan Boğaçayı üzerindeki taş ve kum ocakları meselesi artık tarihte kalacak. Taş ocaklarının Büyükşehir Belediyesi’ne devri kararı bakanlıklardan çıktı. Tebligatlar taş ocaklarına gitti. Bir bedel ödemek kaydıyla taş ocaklarını belediye olarak devralıyoruz. Daha düne kadar çevreciler tarafından çevre felaketi diye taş ocaklarının Belediye olarak kökünü kazıyarak çevre hassasiyetimizi göstermiş oluyoruz. Bu konuda teşekkür beklemek hakkımız" dedi.DENİZ TOPKAYA

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BAŞKAYA, BAYKAL’I YALNIZ BIRAKMADI

BAŞKAYA, BAYKAL’I YALNIZ BIRAKMADI