Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da çocuklara para veren şahıs aileleri korkuttu

Adana'da çocuklara para veren şahıs aileleri korkuttu

Adana'nın Çukurova ilçesinde kimliği belirsiz bir şahıs, evlerinin bahçesinde oynayan çocuklara para verip 'Anneme dua edin' diyerek korkuya neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da çocuklara para veren şahıs aileleri korkuttu
KAYNAK: İHA

Adana’nın Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi’nde meydana gelen olayda, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, apartman bahçesinde oyun oynayan 6 yaşındaki M.N.B., R.Ç. ve N.T.’nin yanına yaklaştı. Şahıs, çocuklara para vererek "Anneme dua edin" dedi ve ardından çocuklara "Gelin gidelim" gibi ifadelerde bulunup olay yerinden uzaklaştı. Durumu fark eden aileler, hemen polise başvurarak şikayette bulundu.

Polis Ekipleri Harekete Geçti

Olayın ardından Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı ve kimliği belirsiz şahsı yakalamak için geniş çaplı bir araştırma başlattı. Ailelerin ifadelerine göre, şahsın uzun boylu ve sakallı olduğu belirtildi.

"Çocuğumu Dışarı Çıkarmaya Korkuyorum"

6 yaşındaki M.N.B.’nin annesi Burcu Bulut, olayın ardından büyük endişe yaşadıklarını ifade etti. "10 gün önce de benzer bir durum yaşandı. Çocuklar bahçeye indiklerinde sakallı bir kişi onlara 'çok tatlısınız' diyerek fotoğraflarını çekmek istemişti. Bu durumu fark edip çocukları bir daha aşağı indirmedik. Hafta sonu komşumun gözetiminde oynamaları için bahçeye indirdik, komşum kısa bir süreliğine markete gittiğinde bu olay yaşandı. Çocuğum hemen yukarı çıkarak durumu anlattı. Şahıs çocuklara para verip 'Alın, annem hasta, ona dua edersiniz' demiş. Bu yaşananlar bizi çok korkuttu, artık çocuğumu dışarı çıkarmaya korkuyorum" dedi.

"Çocuklarımızın Can Güvenliği Yok"

6 yaşındaki N.T.’nin annesi Ayşe Tan ise, çocukların güvenliği konusunda endişelerini dile getirerek, "Biz bu apartmanda oturuyoruz, çocuklarımız oynasın diye aşağı indiriyoruz. Ama saniyeler içinde bu tür olaylar yaşanıyor. Çocuklarımızın can güvenliği yok. Artık onları bahçeye bile indirirken tedirginiz. Yetkililerden bu duruma acil bir çözüm bulmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Mahallede Güvenlik Endişesi

Yaşanan bu olay, mahalle sakinlerini de tedirgin etti. Çocuklarını dışarı çıkarmakta tereddüt eden aileler, yetkililerden ve emniyet güçlerinden güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep ediyor. Mahalle sakinleri, benzer bir olayın tekrar yaşanmaması için daha fazla güvenlik kamerası ve devriye ekibi istedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
13. Uluslararası Antalya Gitar Festivali Başlıyor!

13. Uluslararası Antalya Gitar Festivali Başlıyor!