Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay'da enkazdan çıkarılan araçların mezarlığı yürek yakıyor

Hatay'da enkazdan çıkarılan araçların mezarlığı yürek yakıyor

Hatay’da enkazdan çıkarılan araçların büyük kısmı sahiplerine teslim edildi. Geriye kalan araçlar ise araç mezarlığında asrın felaketini hatırlatıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da, binlerce bina ve araç hasar gördü. 25 bine yakın insanın hayatını kaybettiği bu büyük felaketin ardından, enkaz altından çıkarılan araçlar, Antakya ilçesindeki çeşitli noktalarda toplandı. Depremin üzerinden geçen 20 ayda, bu araçların çoğu hak sahiplerine teslim edilse de, geriye kalan araçlar hâlâ sahiplerini bekliyor.

Araç Mezarlığı Depremin Acı Yüzünü Gösteriyor

Depremden geriye kalan ve "araç mezarlığı" olarak anılan alanda, kullanılamaz hale gelmiş birçok araç bulunuyor. Depremin yıkıcı gücünü gözler önüne seren bu görüntüler, bölgeyi ziyaret edenleri duygulandırıyor. Araçların üzerinde, o korkunç gecenin izleri ve yaşanan acılar hâlâ taze duruyor.

"Bu Araçların Yanında Geçerken İçimiz Acıyor"

Araç mezarlığında bulunan hurda araçların insanları üzdüğünü ifade eden Talat Kazmacı, “Buradaki araçlar, deprem zamanında enkazdan çıkarılan araçlar. Önceden buradaki araç sayısı daha fazlaydı, fakat bazı araç sahipleri araçlarını buradan aldılar. Bu araçları görünce içimiz acıyor. Temennimiz, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması. Bu araçların yanından geçip baktığımızda içimiz acıyor” şeklinde konuştu.

Geriye Kalan Araçlar Sahiplerini Bekliyor

Depremden sonra toplanan araçların büyük çoğunluğu sahiplerine teslim edildi. Ancak geriye kalan ve sahipsiz gibi görünen bu araçlar, depremin yarattığı tahribatın ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Araçların bir kısmının ciddi hasar aldığı, bir kısmının ise kullanılamaz hale geldiği görülüyor.

Depremin Hatıraları Silinmiyor

Depremin vurduğu Hatay’da, geride kalan araçlar bir müzeyi andırıyor. Bölgeyi ziyaret edenler, bu manzara karşısında duygulanarak, felaketin acı hatıralarını yeniden yaşıyor. Hatay halkı, bu görüntülerin bir daha yaşanmaması için dualar ediyor ve yaralarını sarmaya çalışıyor.


Büyük felaketten sonra Hatay halkı, yaralarını sarmak ve normal yaşantısına dönmek için çabalıyor. Ancak araç mezarlığında geriye kalan bu görüntüler, acının hala taze olduğunu gösteriyor. Depremzedeler, kaybettikleri sevdiklerinin hatıralarıyla yaşamaya çalışırken, bu tür manzaraların tekrar yaşanmaması için umutlarını koruyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emekli maaşı 8 bin TL olacak mı? SGK Uzmanı Karakaş'tan açıklama!

Emekli maaşı 8 bin TL olacak mı? SGK Uzmanı Karakaş'tan açıklama!