Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Fethiye Kordon Boyu’nda çıkan tekne yangını korkuttu!

Fethiye Kordon Boyu’nda çıkan tekne yangını korkuttu!

Fethiye Kordon Boyu’nda bağlı halde bulunan “Milda” isimli teknede elektrik kaçağı nedeniyle yangın çıktı. İtfaiye ekipleri müdahale etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fethiye Kordon Boyu’nda çıkan tekne yangını korkuttu!
KAYNAK: İHA

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi Kordon Boyu’nda bulunan Belediye Marina'da demirli “Milda” isimli teknede sabah saatlerinde yangın çıktı. Teknenin kaptan köşkünde meydana gelen yangının elektrik kaçağından kaynaklandığı belirtildi. Olay yerine hızla intikal eden itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü.

Vatandaşlar Dumanları Görüp İhbar Etti

Tekneden yükselen dumanları fark eden çevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde alevler teknenin tamamını sarmadan söndürüldü.

Yangın Kısa Sürede Söndürüldü

İtfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek alevlerin diğer bölümlere yayılmasını engelledi. Yangın, kaptan köşkünde büyük çapta maddi hasara yol açarken, can kaybı yaşanmaması sevindirdi. Yangının çıkış nedeni olarak elektrik kaçağı tespit edildi.

Teknede Maddi Hasar Meydana Geldi

Yangın sonucunda “Milda” isimli teknede maddi hasar oluştu. Teknenin kaptan köşkünde büyük hasar meydana gelirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yetkililer, teknelerdeki elektrik tesisatlarının düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, bu tür olayların önlenmesi için tekne sahiplerine uyarılarda bulundu.

Elektrik Kaçaklarına Karşı Uyarılar

Yetkililer, teknelerde yaşanabilecek yangın risklerine karşı özellikle elektrik kaçaklarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Tekne sahiplerinin, düzenli bakım ve kontrollerle olası tehlikelere karşı tedbir alması gerektiğini belirtti. Elektrik tesisatında olası sorunların zamanında tespit edilmesi, yangın riskini önemli ölçüde azaltabilir.

Bodrum'da Yat Marinası alevlere teslim oldu

Diğer yandan Muğla'nın Bodrum ilçesi Kumbahçe Mahallesi İçmeler mevkiinde bulunan Tersaneler bölgesinde gece saatlerinde büyük bir yangın çıktı. Yat mobilyaları üreten bir atölyede başlayan yangın, kısa sürede tüm atölyeyi sardı. Patlama seslerinin de duyulduğu yangın, çevrede büyük korku ve paniğe neden oldu.

Yangın, kısa sürede büyüyerek yalnızca atölyeyi değil, çevresindeki ormanlık alanı da tehdit etmeye başladı. Alevlerin hızla yayılması üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, orman, polis ve zabıta ekibi sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için dört bir yandan alevlere müdahale etti.

Yangın sırasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, bölgedeki vatandaşları güvenli alanlara yönlendirdi. Yangının boyutunun büyüklüğü nedeniyle, ekipler uzun süre yangına müdahale etmek zorunda kaldı. Yangın esnasında atölyenin alevler içinde kalarak yıkılması da dikkat çekti.

Yoğun müdahalelerin ardından yangın kontrol altına alındı. Ancak, yangın sonucunda atölyede büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeninin belirlenebilmesi için inceleme başlatıldığı bildirildi.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, uzman ekipler yangının başlangıç noktasını ve nedenini araştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yangının büyük maddi hasara yol açtığı atölyede, can kaybı yaşanmaması ise tek teselli oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Telegram’ın Gizlilik Politikası Yeniden Şekilleniyor

Telegram’ın Gizlilik Politikası Yeniden Şekilleniyor