Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Videolar Antalya Antalya Behlül Dal Sinema Müzesi Yeniden Ziyarete Açıldı

Antalya Behlül Dal Sinema Müzesi Yeniden Ziyarete Açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Behlül Dal Sinema Müzesi'ni modern altyapıyla yenileyerek ziyaretçilere tekrar açtı. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kapalı olan Behlül Dal Sinema Müzesi’ni yenileyerek Antalya’ya kazandırdı. Şehrin sinema tarihine ışık tutan müze, modern bir altyapı ile ziyaretçilere kapılarını tekrar açtı.

Sinema tarihine ışık tutan müze

2013 yılında sinema müzesi olarak açılan, ancak bir dönem kapalı kalan Altın Portakal Film Festivali’nin kurucularından Behlül Dal’ın adını taşıyan müze, yenilenen yüzüyle yeniden hayata geçti. 125 yıllık tarihi binasında yer alan Behlül Dal Sinema Müzesi, Antalya'nın kültürel mirasını canlandırıyor. Yenileme çalışmalarının ardından modern dijital altyapıya kavuşan müze, Antalya'nın sinema tarihini yaşatmaya devam edecek.

Usta yönetmenin eserleri ziyaretçileri bekliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı İsmail Oskay, müzeyi daha modern bir sinema müzesi konseptiyle yeniden hizmete açtıklarını belirtti. Oskay, “Behlül Dal’ın anısını yaşatacak olan bu müzeyi, daha zengin ve modern bir içerikle yeniden kazandırdık. Kapatılan müzeyi sıfırdan yeniledik. Ziyaretçiler, sinema tarihine dair önemli eserlerle dolu bir müzeyle karşılaşacak" dedi. Müze içerisinde Altın Portakal Film Festivali’nin tarihine dair bilgiler sunan kiosk cihazları, festivalde ödül almış sanatçıların silikon heykelleri ve film afişleri sergilenecek.

Sanal gerçeklik ve etkileşimli deneyim alanları

Yenilenen müzede Behlül Dal’ın kişisel koleksiyonundan eserler, Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’ne ait özel parçalar ve VR (Sanal Gerçeklik) odası ziyaretçilere sunulacak. Sanal gerçeklik odasında, ziyaretçiler tarihi Altın Portakal anılarını yaşayabilecek. Ayrıca, 1964 yılında düzenlenen ilk Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü kazanan 'Gurbet Kuşları' filmine adanmış özel bir sergi de yer alacak.

Engelli ziyaretçilere özel VR deneyimi

Tescilli tarihi binada fiziksel değişiklik yapılamadığı için üst katlara erişim sağlayamayan engelli ziyaretçiler, VR teknolojisi ile müzeyi gezebilecek. Ayrıca, yeşil perde teknolojisiyle ziyaretçilere ödüllü filmlerde kendilerini konuk oyuncu olarak görebilecekleri etkileşimli bir deneyim sunulacak.

Antalya'nın sinema belleği canlanıyor

Behlül Dal Sinema Müzesi ile Antalya’nın sinema belleği yeniden canlandırılıyor. Müze, şehrin kültürel zenginliklerine katkı sağlayarak sinema dünyasının büyüleyici atmosferini ziyaretçilerine sunmayı hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da otomobilin çarptığı yaya yaralandı: İşte o görüntüler!

Antalya'da otomobilin çarptığı yaya yaralandı: İşte o görüntüler!