Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Videolar Antalya Filistin’e destek yürüyüşü: Antalya’da binlerce kişi bir araya geldi

Filistin’e destek yürüyüşü: Antalya’da binlerce kişi bir araya geldi

İsrail'in Filistin'e karşı başlattığı saldırı ve işgalin birinci yılında, Antalya’da düzenlenen ‘Filistin’e Destek Yürüyüşü’ne binlerce vatandaş katıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İHA

İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinde Hamas’ın düzenlediği ‘Aksa Tufanı’ operasyonunu gerekçe göstererek başlattığı saldırı ve işgalin birinci yıl dönümünde, binlerce Antalyalı, Aydın Kanza Parkı’nda toplanarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Katılımcılar, ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla “Katil İsrail Filistin’den defol” ve “Çocuklar ölürken sessiz kalınmaz” sloganları atarak, Filistin halkına desteklerini gösterdi.

Antalya Kudüs Platformu'ndan Açıklama

Yürüyüşte, Antalya Kudüs Platformu Başkanı Mustafa Erduran, grup adına basın açıklaması yaptı. Erduran, Yahudilerin, İsrail’in kuruluş sürecinde Filistin topraklarının yalnızca yüzde 5,6’sına sahip olduğunu, ancak BM tarafından 1948 yılında Filistin topraklarının yüzde 56’sının gasp edildiğini ifade etti.

Soykırım Suçu İşleniyor

Erduran, 1897 yılında temeli atılan işgalin hedefinin Arz-ı Mevud olarak adlandırılan tüm coğrafyayı işgal etmek olduğunu vurguladı. “Artık herkes anlamaktadır ki İsrail sorunu dünyanın kayıtsız kalamayacağı insani ve vicdani bir sorundur. Yüz yıldır yaşananlar göstermiştir ki İsrail uluslararası hukuk mekanizmalarında yargılanıp ceza almadığı ve yalnızlaştırılmadığı sürece sorun gerçek anlamda çözülmeyecektir. 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu, toprakları işgal edilmiş, soykırıma maruz kalırken yalnız bırakılmış Filistin halkının insani çırpınışını temsil etmektedir. Arz-ı mevud safsatasıyla, saldırgan tutumunu Gazze, Batı Şeria ve tüm Filistin'den sonra Lübnan'a da taşımıştır. Siyonist rejimin bu azgın tutumu bölge halkları için açık bir tehdittir. Kıbrıs'a ve Türkiye'ye doğru sıçrayacağı açık olan bu cüretkâr tehdidin tüm dünyayı kaosa sürükleyebileceği görülmelidir” dedi.

Uluslararası Tepkisizlik

Antalya Kudüs Platformu Başkanı Erduran, İsrail'in terörüne karşı BM ve AB gibi uluslararası örgütlerin engelleyici bir rol üstlenmediğini, aksine İsrail’i koruduğunu belirtti. Ayrıca, AB ülkelerinin İsrail’e silah ve para desteğinde bulunduğuna dikkat çekti.

Dünya için Bir Tehdit

Erduran, “Artık herkes anlamaktadır ki İsrail sorunu dünyanın kayıtsız kalamayacağı insani ve vicdani bir sorundur. Yüz yıldır yaşananlar göstermiştir ki İsrail uluslararası hukuk mekanizmalarında yargılanıp ceza almadığı ve yalnızlaştırılmadığı sürece sorun gerçek anlamda çözülmeyecektir. 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu, toprakları işgal edilmiş, soykırıma maruz kalırken yalnız bırakılmış Filistin halkının insani çırpınışını temsil etmektedir. Arz-ı Mevud safsatasıyla saldırgan tutumunu Gazze, Batı Şeria ve tüm Filistin'den sonra Lübnan'a da taşımıştır. Siyonist rejimin bu azgın tutumu bölge halkları için açık bir tehdittir. Kıbrıs'a ve Türkiye'ye doğru sıçrayacağı açık olan bu cüretkâr tehdidin tüm dünyayı kaosa sürükleyebileceği görülmelidir” dedi. Ayrıca, bu azgın tutumun Kıbrıs ve Türkiye’ye sıçrayacağına dikkat çekerek, bölge halkları için açık bir tehdit olduğunu vurguladı.

Yürüyüşün Sona Ermesi

Antalya Müftüsü Nazif Yalçınkaya tarafından okunan duanın ardından yürüyüş sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da korkutan yangın! Evin üst katı kül oldu

Antalya'da korkutan yangın! Evin üst katı kül oldu