Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Videolar Antalya AKP de Doyran'da HES'e Karşı

AKP de Doyran'da HES'e Karşı

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde planlanan Doyran Regülatörü ve HES projesine karşı halk, siyasiler ve çevreciler bir araya geldi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Kamer Durdu

İlk kez Akdeniz Gerçek Gazetesi'nin gündem getirdiği Antalya’nın Konyaaltı ilçesine bağlı Doyran ve Geyikbayırı Mahallelerinde yapılması planlanan Doyran Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesine karşı vatandaşlar ve siyasi isimler bir araya geldi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Antalya İl Koordinasyon Kurulu ve Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Funda Yörük , Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Gülsüm Kıldan ve Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Karancı, Batı Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Nazif Alp, Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Kabaağaç, mahalle muhtarları da projeye karşı olduklarını dile getirdi. Toplantıya Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, belediye meclis üyeleri de katılarak, halka destek verdi. 

CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk 

Halk buluşması ve tepkiler büyüyor

Doyran ve Geyikbayırı mahallelerinde yapılması planlanan HES projesi, bölge halkı ve çevreci grupların tepkisini çekmeye devam ediyor. Akdeniz Gerçek olarak 24 Eylül 2024 tarihinde gündeme taşıdığımız HES projesi, Antalya’daki birçok siyasi ve çevreciyi harekete geçirdi. Düzenlenen halk buluşmasında yerel siyasiler, oda başkanları ve çevreciler, projeye olan karşıtlıklarını dile getirdiler.

"HES projesi bölgeye zarar verir"

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Antalya İl Koordinasyon Kurulu ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, projenin tarıma ve turizme zarar vereceğini belirterek, "Yerli ve yenilenebilir enerjiye destek veriyoruz, ancak bu HES projesi bölgeye fayda sağlamayacak. Antalya, tarım ve turizmin başkenti. Burada kurulacak HES, hem doğaya hem de bölge halkının geçimine zarar verecek. Bu projeye sonuna kadar karşıyız" dedi.

Siyasi isimler de karşı

AKP Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, bölge halkının mağdur edilmemesi gerektiğini vurguladı ve projeye kesinlikle karşı olduklarını belirtti. Bayar, "Hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu projenin karşısındayız ve gerekli mercilere bu durumu ilettik" ifadelerini kullandı. Zaman zaman Bayar'ın sözü halk tarafından kesilirken, kendisi de bölgenin çocuğu olduğunu belirtti.

Bölge halkı endişeli

Doyran'da yaşayan vatandaşlar da HES projesine karşı tepkilerini dile getirdiler. "Elektriğe ihtiyacımız yok, suyumuzu vermiyoruz" diyen yerel halk, projenin bölgede su kaynaklarını olumsuz etkileyeceğinden endişe duyduklarını belirtti. Zeytin, ceviz ve sera tarımı yapan çiftçiler, projeyle birlikte tarım faaliyetlerinin zarar göreceğini ve geçim kaynaklarının tehlikeye gireceğini vurguladılar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kozan'da kafası salça bidonuna sıkışan köpeği kurtardı

Kozan'da kafası salça bidonuna sıkışan köpeği kurtardı