Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor TFF 9 kulübü PFDK'ya sevk etti

TFF 9 kulübü PFDK'ya sevk etti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de mücadele eden Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi önemli kulüpleri Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. PFDK'ya gönderilen takımların ve kişilerin sebepleri açıklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TFF 9 kulübü PFDK'ya sevk etti
KAYNAK: İHA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 29. haftasında oynanan maçlar sonrasında aralarında Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da bulunduğu 9 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. TFF, disipline gönderilen takımları ve sebeplerini açıkladı.

TFF'nin açıklamasına göre; Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Antalyaspor, Kasımpaşa ve Gaziantep FK 'çirkin ve kötü tezahürat' sebebiyle disipline gönderilirken, Fenerbahçe, Beşiktaş, Adana Demirspor ve Hatayspor da 'saha olayları' nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Ayrıca, Galatasaray ve Kulüp Başkanı Dursun Özbek, kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalarda hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında yaptıkları açıklamalardan dolayı ayrı ayrı PFDK'ya sevk edildi.

Kayserisporlu futbolcu Arif Kocaman'ın Hatayspor maçında yaptığı 'kural dışı hareket' ve Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez'in sportmenliğe aykırı davranışı nedeniyle disipline gönderildiği de belirtildi.

Fenerbahçe'nin Pendikspor karşılaşmasında talimatlara aykırı davranışı ve 6 futbolcusunun sarı kart görmesi, Pendikspor'un ise 4 futbolcusunun sarı kart ve 2 futbolcusunun kırmızı kart görmesiyle takım halinde sportmenliğe aykırı davranışları nedeniyle PFDK'ya sevk edildiği ifade edildi.

Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz ve görevlisi Sezer Baran Kuluğ'un da 'talimatlara aykırı davranış' gerekçesiyle disiplin kuruluna gönderildiği duyuruldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
13 Mart 2024 Günlük Burç Yorumları: Bugün Ne Söylüyor?

13 Mart 2024 Günlük Burç Yorumları: Bugün Ne Söylüyor?