Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Lider Fenerbahçe zorlu Kayserispor deplasmanında 45'inci randevuda!

Lider Fenerbahçe zorlu Kayserispor deplasmanında 45'inci randevuda!

Fenerbahçe, Süper Lig'de deplasmanda son haftalarda yükselişte olan Kayserispor'a konuk olacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Lider Fenerbahçe zorlu Kayserispor deplasmanında 45'inci randevuda!
KAYNAK: İHA

Süper Lig'in 17. haftasında lider Fenerbahçe, deplasmanda Kayserispor ile kritik bir mücadeleye çıkıyor. Topladığı 40 puanla zirvede yer alan sarı-lacivertliler, Kayserispor'u devirerek liderliklerini sürdürmeyi hedefliyor. İşte maç öncesi dikkat çeken detaylar:

Lider Fenerbahçe zorlu Kayserispor deplasmanında 45'inci randevuda!

Ligde 45. Randevu

Fenerbahçe ile Kayserispor arasında oynanacak bu mücadele, iki takımın Süper Lig tarihindeki 45. karşılaşma olacak. Geride kalan 44 maçta Fenerbahçe'nin 27 galibiyeti bulunurken, Kayserispor 8 kez sahadan galip ayrıldı. 9 maç ise beraberlikle tamamlandı. Fenerbahçe'nin attığı 94 gole karşılık, Kayserispor 45 golle karşılık verdi.

Lider Fenerbahçe zorlu Kayserispor deplasmanında 45'inci randevuda!

İki takım arasında farklı skorlar

İki takım arasındaki rekabette en farklı galibiyeti Fenerbahçe, 7-0'lık skorla elde etti. Sarı-lacivertlilerin, Kayserispor'a karşı 2 Nisan 2018'de 5-0, 29 Aralık 2013'te de 5-1'lik galibiyetleri bulunuyor. Kayserispor ise 2008-2009 ve 2016-2017 sezonlarında iki kez 4-1'lik galibiyet elde etti. İstanbul'da oynanan lig maçları arasında ise 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarındaki 3-3'lük skorlar en gollü karşılaşmalar olarak kayıtlara geçti.

Lider Fenerbahçe deplasmanda kaybetmedi

Bu sezon deplasmanda çıktığı 7 maçta 6 galibiyet elde eden Fenerbahçe, Samsunspor, MKE Ankaragücü, Alanyaspor, Kasımpaşa, Pendikspor ve Beşiktaş'ı mağlup etti. Adana Demirspor ile berabere kalan sarı-lacivertliler, dış sahada en fazla puan toplayan takım konumunda bulunuyor. Ayrıca, 7 maçın 6'sında kalesini gole kapatan Fenerbahçe, deplasmanda kaybetmedi.

Ligde en golcü takım

Süper Lig'in ilk 15 haftasında en yüksek puanı toplayan Fenerbahçe, 14 maçta rakip fileleri 40 kez havalandırdı. Edin Dzeko, attığı 12 golle takımını sırtlayarak gol krallığı yarışında zirveyi paylaşıyor.

Ceza sınırında olan oyuncular

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Samet Akaydin, Beşiktaş maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü ve Kayserispor mücadelesinde forma giyemeyecek. İrfan Can Kahveci ve Miguel Crespo ise sarı kart ceza sınırında bulunuyor; bu maçta sarı kart görmeleri halinde Galatasaray derbisinde cezalı duruma düşecekler.

Kayserispor - Fenerbahçe maçında düdük çalacak olan hakem Zorbay Küçük olacak. Yardımcılıklarını Erdem Bayık ve İlker Takpak yapacak, dördüncü hakem ise Yiğit Arslan olacak. Maçın heyecanı, yarın saat 17.00'de Kayseri'de başlayacak.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akdeniz'i Gezen Traktör Antalya'da Sahibine Kavuştu!

Akdeniz'i Gezen Traktör Antalya'da Sahibine Kavuştu!