Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset İYİ Parti liderinden çözüm süreci çıkışı: Bu filmi bir daha çekemeyeceksiniz

İYİ Parti liderinden çözüm süreci çıkışı: Bu filmi bir daha çekemeyeceksiniz

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, çözüm süreci tartışmalarına katılarak, "Milletçe biz bu filmi gördük, bir daha çekemeyeceksiniz" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İYİ Parti liderinden çözüm süreci çıkışı: Bu filmi bir daha çekemeyeceksiniz
KAYNAK: Haber Merkezi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, TBMM yasama yılı açılışında DEM Partililerle selamlaşmıştı. DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Koçyiğit ve Sezai Temelli, Bahçeli’nin davranışının çözüm sürecini başlatmaya yetmeyeceğini açıkladı. Çözüm süreci tartışmaları bir kez daha siyaset gündemine gelirken, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP'ye sert eleştirilerde bulundu.

"Bu filmi bir daha çekemeyeceksiniz"

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, çözüm süreci tartışmalarına katıldı ve "Kötü tahayyüllerinizin tecessüm ettiği bu süreç, 2011’de 'Çözüm' adı altında başlayan ihanet süreci, 2015’te 'Rafa Kaldırdık' sözü ile uyutuldu. 2017’de İYİ Parti kuruldu, 2018'de rahatsız olanlar Cumhur İttifakı'nı oluşturdu, Ardından Hüda-Par ile genişleyen Cumhur İttifakı, şimdi DEM ile el sıkışıyor. Bunun adı kapsayıcılık değil, toplumun farklı kesimlerini kendi siyasi emellerine alet etme çabasıdır. Rafa kaldırılan ihanet sürecinin yürürlüğe konulmasıdır. Milletçe biz bu filmi seyrettik. Senaryo, yönetmen, yapımcı hepsi aynı. Sadece oyunculara yenileri eklenmiş bir devam filmi. Bu filmi bir daha çekemeyeceksiniz. Bu millete de bir daha seyrettiremeyeceksiniz." dedi.

MHP'ye sert eleştiri: "Öcalan’a ev hapsi istemenin dahi rahatça ifade edilebilmesinin önünü açan bu elin sahiplerine milliyetçi denilebilir mi?"

Devletin gücünü ve milletin iradesini hiçbir terör örgütüyle müzakereye açmayacaklarını belirten İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, "Terörist başı Abdullah Öcalan’a ev hapsi istemenin dahi rahatça ifade edilebilmesinin önünü açan bu elin sahiplerine milliyetçi denilebilir mi?  Milliyetçi olduğunu iddia eden bir partinin, Türkiye partisi olmadığını söylediği ve üstelik bugüne kadar Gazi Meclis'in çatısı altında, faaliyet yürütmesine izin verilen bir partiyle, ’Denize düştüm, yılana sarılıyorum’ dercesine, el sıkışmasından, Türk milliyetçilerinin ve vatanseverlerinin, memnuniyet duyduğu söylenebilir mi? Biz, sizin uzattığınız elde, mukaddes Türk milliyetçiliğinin hiçbir izini asla ve kata görmüyoruz" diye konuştu.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Malatya'da Depremden Sonra Kerpiç Evler Zarar Gördü

Malatya'da Depremden Sonra Kerpiç Evler Zarar Gördü