Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Yavuz Ağıralioğlu’nun Yeni Partisi 28 Ekim’de Kuruluyor

Yavuz Ağıralioğlu’nun Yeni Partisi 28 Ekim’de Kuruluyor

Eski İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, yeni parti kurma çalışmalarında sona yaklaşırken Meral Akşener'den "hayırlı olsun" mesajı aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yavuz Ağıralioğlu’nun Yeni Partisi 28 Ekim’de Kuruluyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Eski İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, uzun süredir devam eden parti kurma çalışmalarında sona yaklaştı. Ağıralioğlu'nun, yeni partisi için gerekli olan kuruluş dilekçesini 28 Ekim 2024 tarihinde vereceği bildirildi.

Yavuz Ağıralioğlu’nun Yeni Partisi 28 Ekim’de Kuruluyor

Meral Akşener’den ‘Hayırlı Olsun’ Mesajı

İYİ Parti’nin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener, Ağıralioğlu’nun bu süreçte bazı İYİ Parti yöneticileri ile bir araya gelerek 'hayırlı olsun' dileklerini iletti. Bu gelişme, siyasetin gündemine hızlı bir şekilde oturdu.

Milletvekilleri Temasta Sıcak Bakılmıyor

Ağıralioğlu'nun parti kurma süreci sadece Akşener’in mesajıyla sınırlı değil. Bazı milletvekillerinin de Ağıralioğlu’nun kuracağı partiye geçmek için temas halinde olduğu belirtiliyor. Ancak bu geçiş taleplerine olumlu bakılmadığı ifade ediliyor.

Yeni Parti Siyasette Nasıl Bir Yer Alacak?

Yavuz Ağıralioğlu’nun partisi, Türkiye siyasetinde nasıl bir pozisyon alacak ve hangi ilkelerle yola çıkacak soruları şimdiden merak konusu oldu. Parti programı ve yönetici kadrosunun da önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Yavuz Ağıralioğlu Kimdir?

Yavuz Ağıralioğlu, 1 Şubat 1972'de Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Eğridere köyünde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Yozgat'ın Sorgun ilçesinde tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Ağıralioğlu, kariyerine genç yaşta siyasette adım atarak başlamıştır.

Siyasi Kariyeri

1995-1997 yılları arasında Nizâm-ı Âlem Ocakları Genel Başkanlığı görevini üstlenmiş ve bu dönemde aktif siyasi çalışmalara katılmıştır. 2002 genel seçimlerinde Trabzon'dan milletvekili adayı olmuş, 2003'te yapılan kurultayda Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliğine seçilmiş ve sonrasında Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir.

İYİ Parti Dönemi

Mayıs 2018'de İYİ Parti'ye katılan Ağıralioğlu, aynı yıl yapılan Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul milletvekili olarak seçilmiştir. Temmuz 2018'den Temmuz 2019'a kadar İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği yapmıştır. Ayrıca, 2019-2020 yılları arasında İYİ Parti Sözcüsü, 2020-2022 yıllarında ise Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olarak görev yapmıştır.

İYİ Parti'den İstifası

2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı çıkan Ağıralioğlu, bu süreçte HDP ile yapılan anlaşmayı eleştirmiş ve Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıklamıştır. Bu açıklamanın ardından, 28 Mart 2023 tarihinde 5 yıldır üyesi olduğu İYİ Parti’den istifa etmiştir.

Özel Hayatı

Yavuz Ağıralioğlu, Bilge Ağıralioğlu ile evlidir ve Ağahan Giray, Fatma Ahsen, Elif Rüveyda isminde üç çocuk babasıdır. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beyoğlu’nda 3 katlı binada kısmi çökme Meydana Geldi

Beyoğlu’nda 3 katlı binada kısmi çökme Meydana Geldi