Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset “Erdoğan’ın koltuğu gençlerden önemli değil”

“Erdoğan’ın koltuğu gençlerden önemli değil”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ismi şaibe ile anılan TÜGVA’nın Genel Kurulu’nda gençlere ‘muhafazakar devrimci’ yakıştırması kamuoyundan büyük tepki aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan DEVA Partisi Antalya Gençlik Çalışmaları Başkanı Erdem Ateş, “ Gençler özgürdür. Cumhurbaşkanı’nın bu ifadeleri zamanında söylediği ‘dindar gençlik’ yakıştırmasının yansımasıdır. Erdoğan’ın koltuğu gençlerden daha önemli değil” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Erdoğan’ın koltuğu gençlerden önemli değil”

Erdoğan’ın gençleri bir kalıba sokmaya çalıştığını ve bunu da ilk defa yapmadığını belirten DEVA Partisi Antalya Gençlik Çalışmaları Başkanı Erdem Ateş, “Bu söz gençleri  baskı altına alma çalışmasıdır. Daha önce de ‘Biz dindar bir nesil yetiştirmek istiyoruz’ demişti. Bu söz ‘dindar nesil’ ifadesinin yansımasıdır. Erdoğan bütün tabanı kontrol edebilmek adına hep bunu yapıyor, gençlere bir sıfat yüklüyor. Bu yakıştırmayı hangi siyasi parti hangi siyasi lider yapıyorsa yanlıştır” diye konuştu.

“GENÇLER ÖZGÜR TÜRKİYE İSTİYOR”

İnsanın en temel ihtiyacının özgürlük duygusu olduğunu belirten Başkan Erdem Ateş, “ Türkiye’de gençler özgürlük arayışında. Kimse gençlik ne istiyor diye sormuyor. Gençlik özgür bir Türkiye’de büyümek ve yaşamını idame ettirmek istiyor. Erdoğan’ın ‘muhafazakar devrimci’ diye adlandırdığı gençler acaba kendilerini öyle adlandırdılar mı?  Erdoğan bu söylemleri seçmeni üzerinden yapıyor çünkü sadece böyle konuşabiliyor. Erdoğan’ın bu söylemleri gençlere özgür bir durum değil tüm topluma özgü. Erdoğan’ın Ötekileştirme üzerine kurduğu siyaseti artık net bir şekilde görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“TARAFSIZLIK İLKESİ ÇÜRÜYOR”

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olması gerekiyor” diyerek parlamenter sistemin önemini hatırlatan Başkan Ateş, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı partili olduğu için tarafsızlık ilkesi çürüyor. Erdoğan, sen bizden değilsen ondansın diyor. Ülkede farklı yaşam tarzına sahip olan binlerce insan var, Erdoğan’ın bunlarında Cumhurbaşkanı olması gerekiyor. Önümüzde  politikası her gün değişen bir hükümet var ilerleyen günlerde sürprizlere açık olmak gerekiyor. Erdoğan’ın koltuğu gençlerden daha önemli değil” diyerek açıklamasını tamamladı.

Arda KIR

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“CHP, Çelebi ile var olmadı”

“CHP, Çelebi ile var olmadı”