Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Vekil Çömez buğday mezarlığı skandalını gündeme taşıdı

Vekil Çömez buğday mezarlığı skandalını gündeme taşıdı

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, sosyal medya üzerinden paylaştığı şok edici görüntülerle TMO'nun tonlarca buğdayı toprağa gömdüğünü iddia etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: Haber Merkezi

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Çömez, tarım arazisine giderek, çiftçilerin elinde kalan buğday çuvallarının toprağa gömüldüğünü gözler önüne serdi. Videoda, eldiven giyerek elleriyle toprağın içinden çıkardığı çürümüş buğday çuvallarını gösteren Çömez, bu durumun Türk çiftçisinin alın terini ve emeğini hiçe saymak anlamına geldiğini vurguladı.

"Bu Ceberutları Sandığa Gömmek Bir Yurtseverlik Borcudur"

Vekil Turhan Çömez, yaptığı açıklamada, çiftçilerin büyük emeklerle yetiştirdiği buğdayların devlet tarafından toprak altına gömüldüğünü belirterek, "Türk çiftçisi tam bir yıl uğraştı, emek etti, masraf etti ve buğdayını yetiştirdi. Hasatını yapıp ürününü devletine emanet etti. Tek adam rejimi de aldı onu toprağa gömdü. Binlerce ton buğday çürümüş, hayvan yemi bile olmaz! Bu ceberutları sandığa gömmek bir yurtseverlik borcudur!" ifadelerini kullandı. Çömez, milyonlarca liralık kamu zararının ortaya çıktığını ve bu ihmalin hesabını soracağını belirtti.

"Türk Çiftçisinin Emeğini Hakkıyla Korumalıyız"

Turhan Çömez, Tarım ve Orman Bakanı'na yönelik sert eleştirilerde bulunarak, "Bu buğdayları gömerken nasıl vicdanınız sızlamadı? Geceleri yatağa nasıl giriyorsunuz? Türk çiftçisi açken onların buğdaylarını mezarlara gömmeye ne hakkınız var?" diyerek tepki gösterdi. Buğdayların heba edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Çömez, bu olayın takipçisi olacağını ve gerekli soruları ilgili makamlara yönelteceğini belirtti.


TMO'dan İddialara Yanıt: "Maksatlı ve Algı Oluşturma Amaçlı"

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Çömez’in iddialarına sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. TMO, depolama yöntemlerinden biri olan açık yığınlarda ürün stoklama uygulaması kapsamında buğday ve arpa ürünlerinin naylon serilerek toprağın üzerine depolandığını belirtti. Açıklamada, "Alınan buğday ve arpa ürünlerinin naylon serilerek toprağın üzerine gömüldüğü, adeta tarım mezarlarının açtırıldığı ve gömülen bu ürünlerin yarısının çürümüş, nemli ve mantarlı, yani kullanılamaz vaziyette olduğu"na ilişkin iddiaların maksatlı ve algı oluşturma amaçlı olduğu ifade edildi.


Kamuoyunda Tepki çekti

Turhan Çömez’in gündeme taşıdığı bu iddialar, kamuoyunda büyük bir tartışma başlattı. Çiftçilerin alın teriyle yetiştirdiği buğdayların heba edilmesi ve devletin kaynaklarının bu şekilde ziyan edilmesi, birçok kesimden tepki topladı. TMO'nun yaptığı açıklama ise kamuoyundaki tartışmaları dindiremedi.



 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta 15 Yaşındaki Genç Kaldırımda Bayıldı!

Manavgat'ta 15 Yaşındaki Genç Kaldırımda Bayıldı!