Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Bahçeli’nin hayatı kitap oluyor: Adanmış Ömrün Anlatılmamış Hikayesi

Bahçeli’nin hayatı kitap oluyor: Adanmış Ömrün Anlatılmamış Hikayesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hayatı, Bir Ülküye Adanmış Ömrün Anlatılmamış Hikayesi adlı kitapla okuyucularla buluşacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: Haber Merkezi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hayatı, "Bir Ülküye Adanmış Ömrün Anlatılmamış Hikayesi" adıyla kitaplaştırılıyor.

MHP, X hesabından yaptığı videolu paylaşımda, Devlet Bahçeli’nin hayatının kitap olarak yayımlanacağını duyurdu. Tanıtımda Bahçeli'nin, “Dünya başıma yıkılsa, aç kalıp muhtaç düşsem yine namerde el açmam, yine de bu davadan dönmem. Bu emanete leke sürdürmem” sözleri yer aldı.

Devlet Bahçeli Kimdir?

Devlet Bahçeli, 1 Ocak 1948 tarihinde Osmaniye’de doğmuş, Türk akademisyen, ekonomist ve siyasetçidir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Genel Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı’dır. Ülkü Ocaklarının kurucularından olan Bahçeli, 6 Temmuz 1997 tarihinde MHP Genel Başkanlığı görevine başlamıştır.

Devlet Bahçeli, 1999-2002 yılları arasında ANASOL-M Koalisyon Hükûmetinde Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı ve koalisyon ortaklarıyla birlikte Rahşan Affı’nı çıkardı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 21'inci, 23'üncü, 24'üncü, 25'inci, 26'ıncı, 27'inci ve 28'inci dönem Osmaniye Milletvekili olarak görev yaptı.

Siyasi Kariyeri ve Kongreler

Politikaya girmeden önce Türkiye ve dünya ekonomisi, Türk tarihi ve dış politika konularında çalışmalar yapan Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş'in ölümünün ardından yapılan ilk kongrede MHP Genel Başkanı seçildi. 1999 Türkiye genel seçimlerinde MHP'den Osmaniye Milletvekili olarak seçilen Bahçeli, 2002 seçimlerinde partisinin %10'luk seçim barajının altında kalması sonucu genel başkanlık görevinden istifa etti. Ancak, 2003 yılında yapılan kongrede tekrar genel başkanlığa seçildi.

2015 seçimlerinde MHP, %4,39 oy kaybederek %11,90 oy aldı ve 547 delege olağanüstü kurultay talep etti. Ancak Bahçeli, bu çağrıları reddetti ve 19 Haziran 2016 tarihinde yapılan kurultayda parti tüzüğündeki değişiklikler yapılmasına rağmen Yargıtay tarafından durduruldu. Bahçeli, 2018 ve 2021 yıllarında yapılan kongrelerde tekrar genel başkanlığa seçildi.

Cumhur İttifakı ve Son Gelişmeler

2018 yılında AK Parti ile Cumhur İttifakı’nı kuran MHP, 2018 Türkiye genel seçimlerinde Meclis’e 49 milletvekili soktu ve 2019 yerel seçimlerinde ittifakı sürdürdü. Devlet Bahçeli, 11 Aralık 2021 tarihinde Alparslan Türkeş’in fikir ve hizmetlerinin doğru anlaşılması amacıyla Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı’nı (TATSAV) kurdu. 2023'te, Cumhur İttifakı’nı devam ettiren Bahçeli ve MHP, TBMM’de 50 vekil ile temsiliyet kazandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manisa'da Şiddetli Sağanak Yağışlar Hayatı Olumsuz Etkiledi

Manisa'da Şiddetli Sağanak Yağışlar Hayatı Olumsuz Etkiledi