Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale istifa etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale istifa etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özlale, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, partideki görevlerinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale istifa etti
KAYNAK: Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özlale, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada partideki görevlerinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu. Özlale, "Bugün itibarıyla partimdeki görevlerimden ve partimden istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla duyururum." dedi.

Ümit Özlale Kimdir?

Ümit Özlale, Almanya'da Girit Türkü bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Ortaokulu Bornova Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra, İzmir Fen Lisesi’nde liseyi bitirdi. Lisans eğitimini 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını 1998 yılında Boston College’da, doktorasını ise 2001 yılında tamamladı.

Ümit Özlale'nin Akademik Kariyeri

2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nde öğretim üyesi olarak göreve başlayan Özlale, 2006 yılında doçent, 2011 yılında ise profesör unvanı aldı. 2009-2013 yılları arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde, 2013 yılından itibaren Özyeğin Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapmış ve Ekonomi Bölüm Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Şu anda Harvard Summer School’da Kalkınma Ekonomisi dersleri vermektedir. Ayrıca, 2015 yılında akademisyenler tarafından kurulan Sectoral and Economic Analysis Lab (SEAL) danışmanlık şirketinin kurucu ortağıdır.

Ümit Özlale'nin Bürokrasi Kariyeri

Ümit Özlale, Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü’nde danışman olarak çalışmış ve Maliye Bakanlığı ile Dünya Bankası ile projeler yürütmüştür.

Ümit Özlale'nin Siyasi Kariyeri

Ümit Özlale, 2020 Eylül ayında İYİ Parti’ye katıldı ve Genel Başkan Yardımcılığı ile Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini üstlendi. İYİ Parti’de Kalkınma Politikaları Başkanı olarak görev yaptı ve bu görevi İsmail Tatlıoğlu'ndan devraldı. 2023 genel seçimlerinde İzmir milletvekili seçildi. 6 Eylül 2023'te, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından 2024 yerel seçimleri için İzmir büyükşehir belediye başkan adayı olarak açıklandı. Ancak, 8 Nisan 2024 tarihinde İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. 27 Nisan 2024 tarihinde İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavvat Dervişoğlu'nun seçilmesiyle GİK üyesi olarak partiye geri döndüğünü açıkladı.

Ümit Özlale'nin Ödülleri

Prof. Dr. Ümit Özlale, TÜBİTAK tarafından 40 yaşın altındaki üstün başarılı bilim insanlarına verilen Teşvik Ödülü’nün sahibidir.

Ümit Özlale kiminle Evli?

Ümit Özlale, 27 Temmuz 2024 tarihinde Sözcü TV spikeri Serap Belovacıklı ile evlendi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakanlığın Sıla Bebek Duyarsızlığına AKP'li eski vekilden tepki

Bakanlığın Sıla Bebek Duyarsızlığına AKP'li eski vekilden tepki