Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Narin davasına müdahil olacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Narin davasına müdahil olacak

Narin'in cenazesine katılmaması eleştirilen Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın davaya müdahil olacağını açıkladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Narin davasına müdahil olacak
KAYNAK: İHA

Narin Güran'ın cenazesi sırasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın protokol imzalaması kamuoyunda tepkilere neden olmuş, cenazeye yalnızca Bakan Yardımcısı katılmıştı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Diyarbakır’da cansız bedeni bulunan küçük kız Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin bugün açıklamalarda bulundu. Göktaş, “Bakanlık olarak davaya müdahil olacağız. Hukuki süreci sonuna kadar takip edip, Narin’i hayattan koparan kişi veya kişilerin en ağır cezayı almaları için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine Toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Narin Güran’ın acısının herkesi derinden yaraladığını ve devletin tüm kurumlarının hemen harekete geçtiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da konunun takipçisi olduğunu belirtti.

Bakanlık Davaya Müdahil Olacak

Adli soruşturmanın devam ettiğine dikkat çeken Bakan Göktaş, amaçlarının benzer acıların tekrar yaşanmaması olduğunu söyledi ve ekledi: "Hukuki süreci sonuna kadar takip edip Narin'i hayattan koparan kişi veya kişilerin en ağır cezayı almaları için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bunun yanı sıra olayın yaşandığı mahallede psikososyal destek çalışmalarını da sürdürüyoruz."

Psikososyal Destek veriliyor

Bakan Göktaş, olaydan etkilenen çocuklar için sürecin başından itibaren psikososyal destek hizmeti sağladıklarını vurguladı. Bir çocuğa zarar vermeyi sadece hukuki değil aynı zamanda ahlaki ve toplumsal bir suç olarak tanımlayan Göktaş, bunu "kabul edilemez" olarak nitelendirdi. Bakan Göktaş, “Evlatlarımızın fiziksel ve psikolojik iyilik hallerini sağlamak, onların güvenli bir şekilde büyümelerini sağlamak en hassas olduğumuz konudur. Onları güvenli yarınlara taşıma, sevgi ve şefkatle büyümeleri için ne gerekiyorsa yapma sorumluluğu toplum olarak hepimizin temel insanlık görevidir. Bu anlamda göz bebeğimiz masum yavrularımızın maruz kaldığı her türlü kötülüğün, her zaman karşısındayız." dedi.  

Türkiye Aile Destek Programı

Bir gazetecinin Türkiye Aile Destek Programı'na ilişkin sorusu üzerine Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla bu yılın sonuna kadar uzatılan program hakkında bilgi verdi. “Kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürüyoruz” diyen Göktaş, düzenli sosyal yardımlardan yararlanan ve yararlanmayan haneleri de programa dahil ettiklerini belirtti.

Bu ayki ödemelerle birlikte toplam 95,9 milyar TL destek sağlandığını ifade eden Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında, Aile Desteği Bileşeni kapsamında 2,9 milyar TL ve Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında 900 milyon TL olmak üzere toplamda 3,8 milyar TL ödeme yapacaklarını söyledi.



 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Avustralya'da Evsizlik Sorunu ve Hükümet Politikaları Üzerine Eleştiri

Avustralya'da Evsizlik Sorunu ve Hükümet Politikaları Üzerine Eleştiri