Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya Barosu: "Narin Cinayeti Son Olmayacak"

Antalya Barosu: "Narin Cinayeti Son Olmayacak"

8 yaşındaki Narin'in vahşice öldürülmesiyle bir kez daha gündeme gelen çocuk istismarı, Türkiye'yi derin bir yasa boğdu. Antalya Barosu konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya Barosu: "Narin Cinayeti Son Olmayacak"
MUHABİR: Necdet Görkem SUCU

8 yaşındaki Narin'in vahşice öldürülmesiyle bir kez daha gündeme gelen çocuk istismarı, Türkiye'yi derin bir yasa boğdu. Antalya Barosu konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Antalya Barosu yaptığı açıklamada, “Bu bataklığı yaratan koşullar ortadan kaldırılmadan Narin cinayetinin son olmayacağının da farkındayız" dedi. 

Ülkeyi Yasa Batan Acı Haber

Antalya'da 8 yaşındaki Narin'in cansız bedeni, evine yakın bir derede bulundu. Bu acı haber, Türkiye'yi derin bir yasın içine sürükledi. Narin'den önce hayatını kaybeden birçok çocuk gibi, o da masum yaşamını şiddete kurban verdi.

Antalya Barosu'ndan Çarpıcı Değerlendirme

Antalya Barosu, Narin'in ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, bu olayın münferit bir olay olmadığını, sistematik bir sorunun göstergesi olduğunu belirtti. Baro, "Tıpkı, kaybolduktan sonra cansız bedenleri bulunan 4 yaşındaki Irmak, 8 yaşındaki Eylül, 4 yaşındaki Leyla, 2 yaşındaki Müslüme gibi; kaybolduktan 19 gün sonra evine 3 km. uzaklıkta cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin'in acı haberi bütün ülke gibi bizleri de haklı bir öfkeye ve yasa boğdu" ifadelerini kullandı.

Narin Cinayeti Son Olmayacak

Baro, çocukların cinsel ve fiziksel istismarının sadece kınama açıklamalarıyla geçiştirilemeyecek boyutlara ulaştığını vurgulayarak, "Bu bataklığı yaratan koşullar ortadan kaldırılmadan Narin cinayetinin son olmayacağının da farkındayız" uyarısında bulundu.

Çocuk İstismarına Karşı Toplumsal Bir Mücadele

Antalya Barosu, çocuklara yönelik istismarın önlenmesi için bir devlet politikası olarak benimsenmesi gerektiğini belirterek, "toplumsal nedenler ile istismara zemin sunan tüm etkenlerin ortadan kaldırılması için toplumsal seferberlik ilan edilmesi gerektiğini" ifade etti. Baro, bu kapsamda bir an önce Çocuk Bakanlığı'nın kurulması ve çocukların üstün yararının temel alındığı kanuni düzenlemelerin hayata geçirilmesi yönünde tüm kurum ve kuruluşları göreve davet etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erol Dündar Açıkladı! Yılbaşında Sigara Ne Kadar Olacak?

Erol Dündar Açıkladı! Yılbaşında Sigara Ne Kadar Olacak?