Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Laiklik Meclisi: İktidar teğmenler üzerinden saldırdı

Laiklik Meclisi: İktidar teğmenler üzerinden saldırdı

Laiklik Meclisi, teğmenlerin kılıç yeminiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine ve başlatılan soruşturmalara sert tepki gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Laiklik Meclisi: İktidar teğmenler üzerinden saldırdı
KAYNAK: Haber Merkezi

Laiklik Meclisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kara Harp Okulu mezunlarının yemin töreninde yaptığı açıklamalar ve ardından başlatılan soruşturma ile ilgili sert bir açıklama yaptı. 

Açıklamada, siyasi iktidarın, toplumu ve kamu kurumlarını dinci-gerici bir proje ile dönüştürme çabasının, bu kez Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve yeni mezun teğmenler üzerinden yapıldığı ifade edildi. Laiklik Meclisi, bu hamlenin Cumhuriyet’in temeli olan laiklik ilkesine yönelik bir saldırı olarak nitelendirdi.

"Laiklik Anayasa'dan Çıkarılmak İsteniyor"

Laiklik Meclisi, açıklamasında Cumhuriyet ve değerlerinin hedef alınarak, karşı devrimin ilerletildiği ve laikliğin Anayasa’dan çıkarılmaya çalışıldığı görüşünü dile getirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Siyasi iktidar, ekonomik, siyasal ve sosyal yıkımın üstünü örtmek, toplumu teslim almak ve kendi cephesinde konsolidasyonu sağlamak için laiklik karşıtı hamlelerini sürdürmektedir. Dini kavramlar, bu süreçte manipülasyon malzemesi olarak kullanılmakta ve Cumhuriyet değerleri sürekli olarak hedef alınmaktadır."

"Cumhuriyet'e ve Laikliğe Sahip Çıkıyorlar"

Laiklik Meclisi, Kara Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenlerin laiklik ve Cumhuriyet değerlerine bağlılık gösterdiğini vurgulayarak, genç subayların bu duruşunun Cumhuriyet devrimini ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini sahiplendiğini belirtti. "Bu genç subaylar, geleneksel yeminleri sırasında laikliğe ve Cumhuriyet'e sahip çıkmış, Anayasa’ya ve Atatürk ilkelerine bağlılıklarını ifade etmişlerdir. Soruşturma ve Erdoğan'ın tehditkâr sözleri, siyasi iktidarın laiklik ile olan kavgasının açık bir itirafıdır." denildi.

"Soruşturma Siyasal ve İdeolojiktir"

Laiklik Meclisi'nin açıklamasında, Kara Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenlere yönelik başlatılan soruşturmanın hukuki değil, tamamen siyasal ve ideolojik olduğu öne sürüldü. Açıklamada, "Bu soruşturma, teğmenlerin Anayasa'ya, Cumhuriyet’e ve Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılıklarını ifade etmelerinden dolayı başlatılmıştır. Bu süreç, siyasi iktidarın, Cumhuriyet ve laiklik ile hesaplaşmasının bir parçasıdır." ifadeleri yer aldı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bolu'da Alacak-Vercek Kavgasında Kan Döküldü

Bolu'da Alacak-Vercek Kavgasında Kan Döküldü