Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset MHP Genel Sekreteri Ertuğrul Gazi Türbesi'ne alınmayınca arbede çıktı

MHP Genel Sekreteri Ertuğrul Gazi Türbesi'ne alınmayınca arbede çıktı

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 743. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde türbeye alınmayınca gerginlik yaşandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP Genel Sekreteri Ertuğrul Gazi Türbesi'ne alınmayınca arbede çıktı
KAYNAK: İHA

Bilecik'te düzenlenen 743. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin son gününde yaşanan arbede, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın türbe içine alınmamasıyla başladı.

Bu yıl 743'üncü kez düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri, Bilecik'te yoğun katılımla gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve Bilecik Valisi Şefik Aygöl törenlere katılan isimler arasındaydı. Etkinliklerin son gününde, protokol üyeleri Ertuğrul Gazi Türbesi önünde Alpler tarafından karşılandı ve Saygı Nöbeti devir teslim töreni izlendi.

Türbe Ziyaretinde Arbede Çıktı

Törenlerin ardından Ertuğrul Gazi Türbesi ziyaretleri başladı. Bu esnada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın korumaları, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ı içeri almak istemeyince ortam gerildi. MHP Bilecik İl Başkanı Talha Özkan ve diğer partililerin tepkisi üzerine arbede yaşandı. Kısa süreli gerginliğin ardından, İsmet Büyükataman türbeye giriş yapabildi. Olaylara müdahale eden Bilecik İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, MHP'lilere sakin olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Tören Alanı Girişinde Yeniden Arbede Yaşandı

Türbe ziyaretinin ardından, törenlerin gerçekleştirileceği alanın girişinde bir kez daha arbede çıktı. Güvenlik güçleri olayları kontrol altına almakta zorlanırken, protokol üyeleri tören alanına geçiş yaptı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kılıçlı Yemin Törenine Antalya’dan Destek!

Kılıçlı Yemin Törenine Antalya’dan Destek!