Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya Martı -TAG davasında karar çıktı! Taksiciler eylem yapmaya hazır

Antalya Martı -TAG davasında karar çıktı! Taksiciler eylem yapmaya hazır

Antalya'da Martı-TAG uygulamasının korsan taşımacılık, haksız rekabet ve erişimin engellenmesi için açılan davanın üçüncü duruşması bugün gerçekleşti. Ticari taksi ve Martı Tag sürücülerinin dört gözle takip ettiği dava, 20 Aralık 2024 Cuma gününe ertelendi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya Martı -TAG davasında karar çıktı! Taksiciler eylem yapmaya hazır
KAYNAK: DİLAN ANDIÇ

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası, Martı-TAG uygulamasının korsan taşımacılık yaptığı, haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle erişimin engellenmesi için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen üçüncü duruşmada Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ve avukatlar hazır bulunurken davayı yakından takip etmek için çok sayıda ticari taksi şoförü katıldı. Bugün Antalya Adliyesi'nde görülen üçüncü duruşma, yeni atanan hakimenin dosyayı inceleyememesi sebebiyle 20 Aralık 2024 Cuma gününe ertelendi. 
 

ÖKTEM’E ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Uzun süredir ticari taksi ve Martı-TAG sürücüleri arasında devam eden haksız rekabet gerginliği sürerken, bugün görülen davada Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ve taraf avukatları dosyanın başka bir mahkemenin dosyasıyla birleştirilmemesini talep etti. Antalya’da Martı-TAG’a erişim engelinin gelmesi için çaba göstereceklerini söyleyen, ¨İstanbul zaten kazandı ama adli tatilden dolayı İstanbul'da gerekçeli karar çıkmadı. Gerekçeli karar çıkmadığı için de Erişim Sağlayıcıları Birliği engel yasağını getiremedi. Çünkü hangi gerekçeye dayandırarak bunu getireceğini bilemedi. Bu hafta içerisinde çıkar diye ümit ediyoruz. Zaten o gerekçeli karar çıktıktan sonra Erişim Sağlayıcılar Birliği yayın yasağını getirdiği zaman Türkiye genelinde kapanmış olacak bu sistem¨ diyerek konuştu. Konuşmasının devamında Martı-TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem’e yönelik eleştirilerde bulunan Alkan, ¨Zat-ı muhterem arkadaşımız onlar kapatır biz açarız, onlar kapatırız biz açarız diyor. Sanki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hukukunu hukuk sistemini tanımayan bir tavrı var. İstanbul'da da 19-20 gündür orada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önünde Saraçhane'de yatıp kalkıyor, deyim yerindeyse tamamen hukuksuzluğu ön plana çıkarmış¨ ifadelerini kullandı.
 

TAKSİ ESNAFININ EKMEĞİNE GÖZ DİKTİ
 

Oğuz Alper Öktem’in Türkiye genelindeki 110 bin ticari taksi esnafının ekmeğine göz diktiğini ve her konuşmasında 200 bin Martı-TAG sürücüsünü ön plana çıkardığını belirten Mehmet Ali Alkan, ¨Yıllarca vergisini veren yüz on bin tane esnafın ekmeğini çaldığını, ekmeğini aldığını, aileleri mağdur ettiğini düşünmeden kendi çıkar ve menfaatlerini düşünüyor. Kendi şirketini Amerikan borsasında bir üste çıkarabilmek amacı doğrultusunda hareket ediyor. Bunun bir yasallık kazanması durumunda taksici esnafının tamamıyla biteceği söz konusu. Onun için yıllardır bu işe emek veren, yıllardır bu işten ekmek yiyen gerek esnafımız gerek şoför olarak çalışan kardeşlerimiz ve bunların ailelerini hiç düşünen yok. Sadece kendi çıkarı ve menfaat için bir yazılımla ortaya çıktı ve bu gerçek anlamda esnafı ve vatandaşı zor duruma düşürdü¨ şeklinde sözlerini yürüttü.

ESNAF İŞİNDEN OLMAK ÜZERE


Martı-TAG’la olan mücadelesinden vazgeçmeyeceğini söyleyen Mehmet Ali Alkan, ¨Kısa zamanda İstanbul kararının çıkmasını bekliyoruz. Biz bu konuda Sayın Valimizden, Sayın Emniyet Müdürümüzden özellikle Antalya'yı yöneten kişilerden destek bekliyoruz. Bakın bu kadar esnaf işinden olmak üzere. Bizim rengimiz belli, plakamız belli, her şeyimiz belli. Bizi her kurum, her resmi kurum denetleyebilir. Ama bunu Martı-TAG’ı kullanan arkadaşları kimse bilmiyor. Kimin olduğunu bilmiyoruz. Ancak ve ancak uygulamadan çağırdığımız zaman geliyor. Bizim plakamız belli, durağımız belli, rengimiz belli, çalıştığımız alan belli, her şey belli. Biz belirli bir sıfata girmişiz. Vergimiz var, algımız var. Ama şu an ki bahsettiğimiz uygulamada hiçbir şey yok. Kimin eli kimin cebinde olduğu belli değil. Onu denetlemekte resmi kurumlarda zorlanıyor¨ dedi.

EYLEM YAPMAYA ÇAĞIRDI


Martı-TAG davasının uzaması konusunda Mehmet Ali Alkan’a eylem yapmaya yönelik çağrıda bulunan bir taksi sürücüsünün, ¨Artık bıçak kemiğe dayandı. Korsan taşımacılık aldı başını gidiyor. Biz taksiciler birbirimize giriyoruz. Bu konuda eylem yapılacaksa biz taksiciler olarak 3 bin 750 araba ile yolu trafiğe kapatabiliriz¨ söylemine karşılık Alkan, ¨Erişim Sağlayıcıları Birliği’nden erişim engeli kararının bu hafta içinde çıkmasını bekliyoruz. Çıkmazsa da eylemse eylem. Ne yapmamız gerekiyorsa biz hazırız. Çünkü yıllardır bu işten ekmek yiyoruz, ekmek yemeyi düşünüyoruz. Biz ekmeğimizin derdindeyiz. Başkasının ekmeğinin derdinde değiliz. Kendi ekmeğimizin derdindeyiz. Onun için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız¨ diyerek mücadele edeceklerinin altını çizdi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bosna Hersek'te Savaş Suçlularının Yüceltilmesi Tepkilere Yol Açtı

Bosna Hersek'te Savaş Suçlularının Yüceltilmesi Tepkilere Yol Açtı