Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset Huzurevlerinin huzuru kaçtı! Huzurevlerine yüzde 360 zam yapıldı

Huzurevlerinin huzuru kaçtı! Huzurevlerine yüzde 360 zam yapıldı

CHP'li Burhanettin Bulut, yüzde 360'a varan zam yapılan huzurevi ücretlerinin emekli maaşlarıyla karşılanamayacak kadar yüksek olmasına isyan etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Huzurevlerinin huzuru kaçtı! Huzurevlerine yüzde 360 zam yapıldı
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Halkla İlişkiler ve Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Emeklilere yapılan maaş zammı ile huzurevlerine yapılan büyük zamlar arasında büyük bir fark olduğuna dikkat çeken Bulut, tepkisini dile getirdi.

Emekli Maaşlarına Yüzde 24, huzurevlerine yüzde 360 Zam

Bulut, emeklilere yapılan zam oranının yüzde 24,73 olduğunu belirtirken, huzurevlerine yapılan zammın oranının ise yüzde 300 ila 360 arasında değiştiğini vurguladı. Huzurevlerinde tek kişilik odaların fiyatlarının 3 bin 551 TL'den 10 bin 652 TL'ye, çift kişilik odaların ise kişi başı 3 bin 110 TL'den 9 bin 331 TL'ye yükseldiğini belirtti.

Huzurevi Fiyatlarındaki Artışlar

Bulut, emeklilerin 12 bin 500 TL maaş aldığını ve bu maaşla huzurevi ücretlerinin nasıl karşılanacağı konusunda endişe duyduğunu ifade etti. Huzurevlerindeki büyük fiyat artışları ve emeklilerin bu duruma nasıl uyum sağlayacakları hakkında herhangi bir çözüm önerisinin olmadığını söyledi.

Burhanettin Bulut: Para yoksa huzur da yok!

Bulut'un sosyal medya paylaşımında belirttiği gibi, "Para yoksa huzur da yok! Emekliye yüzde 24,73 zam yapan iktidar, huzurevlerine yüzde 300 ila 360 arasında değişen zam yaptı. Huzurevlerinin tek kişilik oda fiyatı, 3 bin 551 liradan 10 bin 652 liraya, çift kişilik odada ise kişi başı 3 bin 110 liradan 9 bin 331 liraya çıkarıldı. 12 bin 500 lira maaş alan emekli bu parayı nasıl ödeyecek diye düşünen yok!" şeklinde sert bir eleştiride bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Apartman Bahçesindeki Yangın Korkuttu

Antalya'da Apartman Bahçesindeki Yangın Korkuttu