Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Tehlikeli tadilata Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi geçit vermedi

Tehlikeli tadilata Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi geçit vermedi

“Döşemealtı'nda tehlikeli tadilat!” başlığıyla gündeme taşıdığımız Nebiler Mahallesi’nde enerji nakil hattındaki yapı yasaklı park alanının konut alanına dönülmesine ilişkin tadilat Temmuz ayı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geri çekilirken, Eylül ayı gündeminde yeniden geldi. Gündemin 38. Maddesi bu kez Meclis’te oyçokluğuyla reddedildi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tehlikeli tadilata Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi geçit vermedi
Muhabir: Nizamettin ÖZMEN

“Döşemealtı'nda tehlikeli tadilat!” başlığıyla gündeme taşıdığımız Nebiler Mahallesi’nde enerji nakil hattındaki yapı yasaklı park alanının konut alanına dönülmesine ilişkin tadilat Temmuz ayı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geri çekilirken, Eylül ayı gündeminde yeniden geldi. Gündemin 38. maddesi bu kez Meclis’te oyçokluğuyla reddedildi 

Antalya’nın kuzey yıldızı olarak anılan Döşemealtı’nda Nebiler Mahallesi’nde enerji nakil hattındaki yapı yasaklı park alanı konut alanına dönüştürülmeye çalışılırken Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu adına Akdeniz Gerçek’e konuşan Şube Başkanı Funda Yörük, 'Enerji nakil hatlarının altındaki alanların yapılaşmaya açılması hem planlama hem de sağlık açısından çeşitli riskler ve sakıncalar taşımaktadır' uyarısı işe yaradı. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 16 Temmuz 2024 tarihli 38. gündemi “Döşemealtı'nda tehlikeli tadilat!” haberimiz sonrası geri çekildi. 

KOMİSYON RAPORU ONAY VERMİŞTİ 

3 Temmuz 2024 tarihli İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunda 'Döşemealtı Belediyesi sınırları içerisinde yer alan; Nebiler Mahallesi 9792 ada 15 parselin park alanından konut alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım imar Planı Değişikliği Komisyonumuzca incelenmiş, uygun olduğu görüşüne varılmıştır' denilirken, uzmanlar kararı ‘cinayet’ olarak nitelendirmişti. 

UYGULAMAYA GÖRE NAZIM İSTENMİŞTİ 

Hazırlanan plan teklifi raporunda söz konusu parselin yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında konut alanı olarak planlı iken 1/5000 ölçekli nazım imar planında enerji nakil hattı koruma bandı nedeni ile park alanı olarak planlandığı ifade edilirken, uygulama imar planı kararına göre 1/5000 ölçekli nazım imar planında da konut alanı olarak planlanması istenilmişti. 

ŞPO'NUN UYARILARI SES GETİRDİ

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu adına Akdeniz Gerçek’e konuşan Şube Başkanı Funda Yörük, 'Enerji nakil hatlarının altındaki alanların yapılaşmaya açılması hem planlama hem de sağlık açısından çeşitli riskler ve sakıncalar taşımaktadır' diyerek önemli bir noktaya dikkat çekmişti. 

Temmuz ayı meclisinde gündemden çekilen teklif, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında toplanan Eylül ayı meclisinde yeniden gündeme alındı. 13. maddede olarak görüşülen teklife ilişkin olumlu olan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oy çokluğuyla reddedildi. 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'de 35 yıllık köklü bankanın isimi tarih oluyor!

Türkiye'de 35 yıllık köklü bankanın isimi tarih oluyor!