Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Larenks ameliyatı ile erkek hastanın sesi kalınlaştırıldı

Larenks ameliyatı ile erkek hastanın sesi kalınlaştırıldı

Larenks ameliyatı sayesinde, sesi çok tiz olan 39 yaşındaki erkek hasta, arzu ettiği kalınlıktaki ses tonuna kavuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Larenks ameliyatı ile erkek hastanın sesi kalınlaştırıldı
KAYNAK: İHA

Kıbrıs'ta ilk kez yapılan 'Larenks' ameliyatı, Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferhat Erişir ve ekibi tarafından gerçekleştirildi. Yaklaşık 45 dakika süren operasyon sırasında, ses tellerinin gerilimi ayarlandı ve hastanın istediği ses tonu elde edildi. Ameliyat, lokal anestezi altında yapıldı ve hasta ameliyat boyunca uyanık kaldı.

Ameliyat Sürecinde Anlık Ses Değişiklikleri

Ameliyatın en büyük avantajlarından biri, ses değişikliklerinin anında dinlenebilmesidir. Böylece hasta ve hekim birlikte en uygun ses tonuna karar verebiliyor. Ses kalınlaştırma operasyonu sonrası hastanın sesini dinlendirmesine gerek kalmadan hemen konuşması sağlanıyor ve hasta aynı gün taburcu ediliyor.

Prof. Dr. Ferhat Erişir, ses estetiği operasyonlarının kişisel isteklere göre yapılsa da uzman görüşüyle yönetilmesinin önemini vurguladı. Sesin yaşa, cinsiyete ve fiziksel yapıya uygun olmasının toplumsal ve kişisel algı açısından önem taşıdığını belirtti. Ses estetiği uygulamaları, kişilerin hayatını kolaylaştırıcı etkiler sağlıyor.

Ses Telleri ve Ameliyat Öncesi Hazırlıklar

Operasyon öncesinde, ses telleri ses analizi ve 'Laringostroboskopi' yöntemiyle görüntüleniyor. Ses kaydı alınarak kişiye uygun frekans belirleniyor. Ameliyat öncesinde sigara, alkol ve gazlı içeceklerin kesilmesi isteniyor. Ameliyat, boyundan yapılan küçük bir kesi ile gerçekleştiriliyor ve ses tellerinin gerginliği, uzunluğu ve kütlesi düzenleniyor.

İyileşme Süreci 

Prof. Dr. Erişir, iyileşme süreci boyunca seste hafif değişmeler, kısılmalar veya geçici kayıpların normal olduğunu belirtti. Hedeflenen ses tonuna yakın bir tını elde edilmesi ilk 2-3 ayda sağlanıyor, ancak tam olarak istenilen ses tonunun oluşması 6 ila 12 ay sürebiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gaziantep FK Samsunspor'u Ağırlıyor

Gaziantep FK Samsunspor'u Ağırlıyor