Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Covid-19 aşısı kalp krizine neden olur mu? Kardiyoloji Uzmanı açıkladı

Covid-19 aşısı kalp krizine neden olur mu? Kardiyoloji Uzmanı açıkladı

Gaziantep Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı, Covid-19 ile kalp krizi ilişkisini anlattı. En çok merak edilen o sorunun da yanıtını paylaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Covid-19 aşısı kalp krizine neden olur mu? Kardiyoloji Uzmanı açıkladı
KAYNAK: İHA

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 29 Eylül Dünya Kalp Günü kapsamında kalp sağlığına dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Dünya Kalp Günü’nde önemli farkındalık etkinliği

Kalp hastalıklarının önlenmesine yönelik farkındalık oluşturmayı hedefleyen etkinlikte, Gaziantep Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Veysel Özgür Barış, katılımcılara kalp sağlığını korumanın yollarını anlattı. Dr. Barış, özellikle Covid-19 aşılarının kalp krizini önleyici etkisini vurguladı.

"Kalp krizini önlemek elimizde"

Kalp hastalıklarının dünyada erken ölümlerin en büyük nedeni olduğunu belirten Doç. Dr. Barış, kalp krizinin önüne geçmek için sağlıklı yaşamın önemine değindi. “Kalp krizini önlemek bizim elimizde. İyi beslenme, sigaradan uzak durma ve düzenli egzersiz kalp sağlığımızı korumanın başlıca yollarıdır,” dedi. Gaziantep Şehir Hastanesi'nde her yıl 7 bin kalp krizi vakasıyla karşılaştıklarını belirten Barış, “Bu sayıları azaltmak için bilinçlenmemiz gerekiyor” dedi.

"Kalp krizi artık 30'lu yaşlara kadar indi"

Doç. Dr. Veysel Özgür Barış, günümüzde kalp krizlerinin erken yaşlara düştüğüne dikkat çekti. “Önceden kalp krizleri daha ileri yaşlarda görülürdü, fakat hareketsizlik ve kötü yaşam koşulları nedeniyle artık 30’lu yaşlarda bile kalp krizi görülmekte,” dedi.

Covid-19 aşısı kalp krizine neden olur mu?

Doç Dr. Barış ayrıca, Covid-19’un kalp krizine neden olduğunu, aşıların ise bu durumu engellediğini belirtti. “Aşı değil, Covid-19 kalp krizine neden oluyor. Aşılar ise bu riski önemli ölçüde azaltıyor,” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
NASA ve SpaceX’ten Büyük Görev Crew-9 Misyonu Başladı

NASA ve SpaceX’ten Büyük Görev Crew-9 Misyonu Başladı