Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Çocuklar açık havada arkadaşlarıyla vakit geçirmeli!

Çocuklar açık havada arkadaşlarıyla vakit geçirmeli!

Uzmanlar, çocukların sağlıklı gelişimi için doğada ve açık hava ortamlarında vakit geçirmenin önemi vurguluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çocuklar açık havada arkadaşlarıyla vakit geçirmeli!
KAYNAK: İHA

Uzmanlar, çocukların doğada, açık havada ve eğlence parklarında aileleri veya arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirmenin önemine dikkat çekiyor. Bu tür ortamlarda vakit geçiren çocuklar, sağlıklı bir şekilde gelişimlerine katkıda bulunurken aynı zamanda mutlu hatıralar da biriktiriyor.

Dijital Ortamdan Uzakta Eğlenmek

Çocukların, doğada veya açık hava ortamlarında vakit geçirmesi, problem çözme becerilerini, sosyalleşmeyi, ince motor becerilerini ve merak duygularını geliştirmelerine yardımcı oluyor. Bu ortamlar, dijital ortamdan uzaklaşarak sahici eğlenceyi keşfetmelerini sağlıyor ve hem okulda hem de evde daha mutlu olmalarına katkı sağlıyor.

Aile İlişkileri ve Mutlu Hatıralar

Çocuğun gelişim sürecinde ailesiyle geçirdiği vakit, uzmanlar tarafından en kritik noktalardan biri olarak belirtiliyor. Uzman Klinik Psikolog Dilara Sayar Şen, birlikte geçirilen zamanın önemine vurgu yapıyor ve çocuklarla birlikte mutlu hatıralar biriktirmenin değerini vurguluyor.

Açık Havada ve Doğada Vakit Geçirmenin Önerisi

Açık hava ortamlarının ve doğanın çocuklar için bir laboratuvar olduğunu belirten Şen, çocukların bu ortamlarda kaşif gibi davranarak deneyimler yaşadıklarını ve bu deneyimlerin öğrenmelerine katkı sağladığını ifade ediyor. Doğada vakit geçirmenin çocukların enerji seviyelerini dengelemeye yardımcı olduğunu da vurguluyor.

Tema Parklarının Önemi

Tema parklarının da çocuklar üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirten uzmanlar, bu parkların ailelerle birlikte gerçek bir macera ve öğrenme fırsatı sunduğunu ifade ediyor. Vialand Tema Park Direktörü Erkin Bayrı, tema parklarında çocukların eğlenceli ve öğretici deneyimler yaşadıklarını dile getiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konya Kulu'da icradan satılık 2935 m² arsa

Konya Kulu'da icradan satılık 2935 m² arsa