Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Yanartaş takipte!

Yanartaş takipte!

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nde 3 Kasım’da gerçekleştirilen Çıralı Yanartaş ihalesine katılan ancak ihaleyi alamayan Ulupınar Çevre Koruma, Geliştirme ve İşletme Kooperatifi’nden yapılan açıklamada konunun takipçisi olacakları, ihale dışı herhangi bir yapıya asla müsaade etmeyecekleri belirtildi

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yanartaş takipte!

    Cumhurbaşkanlığı kararı ile ‘Kesin korunacak hassas alan’ olarak ilan edilen ve içerisinde antik şehir ve kilise kalıntılarının bulunduğu dünyaca ünlü Kemer’in Ulupınar Mahallesi’nde bulunan Çıralı Yanartaş için açılan ihaleye Ulupınar Çevre Koruma, Geliştirme ve İşletme Kooperatifi de katıldı. Ancak yüksek tekliflerin yapıldığı ihaleyi kazanamadı. 3 Kasım’da gerçekleşen ihaleyi 1 milyon 230 bin 500 Türk Lirası teklifiyle Nihal Çiçek ve Yılmaz Kardeşler Otelcilik Limited Şirketi ortak girişimi kazandı. Ulupınar Çevre Koruma, Geliştirme ve İşletme Kooperatifi Başkanı ve Ulupınar Mahalle Muhtarı Habib Altınkaya çevre sakinlerinin Çıralı Yanartaş’a ne yapılacağı konusunda endişeli olduğunu, bu konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Alanın ilk ihalesi 3,5 milyon Lira’ya verilmişti ama daha sonra ihale iptal edilmişti. 

 “EN KÜÇÜK YAPIYA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

    Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisindeki Çıralı Yanartaş mola noktası ve tur güzergâhı kapı girişi ve büfe işletmeciliği daha önce Ulupınar Çevre Koruma ve Geliştirme Kooperatifi’ne verileceği sözüne karşın Çıralı’nın işletmesi açık ihaleye çıktı ve 1 Milyon 230 bin 500 Türk Lirası teklifiyle Nihal Çiçek ve Yılmaz Kardeşler Otelcilik Limited şirketi ortak girişimine verildi. Doğal sit alanında yer alan Çıralı-Yanartaş’ın ihaleden sonra ne olacağı merak konusu olurken çevreciler ve Çıralı halkı bölgenin ihaleye verilmesinden ve sonuçlardan endişeli.

 OTOPARK ÜCRETLİ Mİ OLACAK!

    Ulupınar Çevre Koruma, Geliştirme ve İşletme Kooperatifi Başkanı ve Ulupınar Mahalle Muhtarı Habib Altınkaya, “Çıralıyla ilgili yönetim olarak değerlendirmeler yapıyoruz. 2 yıldan beri burası için uğraşıyoruz. Zaten daha öncede direk kooperatiflere verilsin diye Cumhurbaşkanı oluru da gelmişti ama daha sonra genel durum değişti. Bizde kooperatif olarak 3 Kasım’da yapılan 4’üncü ihaleye katıldık.  İhale kooperatifimize verilseydi biz buranın parasını zaten kamuya, çevreye, doğaya harcayacaktık. Burada biz en küçük yapıya projede büyütme olsun, farklı çalışma alanların oluşturulması olsun asla müsaade etmeyeceğiz. Çünkü meblağ yüksek ve o kadar parayı çıkartabileceklerini zannetmiyoruz. Otoparktan ücret alınacağı duyumları geliyor. Ama öyle bir şey mümkün değil. En küçük çalışmada müdahale ederiz zaten” ifadelerini kullandı.

 “TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

    Muhtar Altınkaya konuşmasının devamında, “Daha önce sivil toplum örgütleriyle birlikte Milli Parklara bir dilekçeyle müracaatımız olmuştu. Burayı kamu adına köy adına işletelim koruyalım diye ancak olmadı. Şimdi 4’üncü kez çıkılan ihaleyle burası bir firmaya verildi. Çıralı sakinleri ve çevreciler bu duruma öfkeli ve tedirgin. Ama biz Kooperatif olarak bunun takipçisi olacağız. Hiç kimseyi yapılacak şeylerin dışına çıkartmayız zaten. Orada ihalede yer alan işlerin dışında ekstra işler yapılırsa gerekirse dava açarız. Yönetim olarak değerlendireceğiz. Daha önceki ihaleler de 3,5 milyon Lira ’ya ihale edilmişti ancak iptal olmuştu. Belki bu ihalede iptal olabilir. İhaleye verilmesi sorunları çözmeyecek aksine arttıracaktır” dedi.

 1 MİLYON 230 BİN 500 LİRA’YA İHALE EDİLDİ

    Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen, Likya yürüyüş yolu üzerindeki tarihi ve turistik öneme sahip, kesin korunacak hassas alan olan doğal ve arkeolojik sit alanı statüsündeki Çıralı Yanartaş için kapı girişi, büfe işletmeciliği ve bölgede yapılacak tesisler için proje uygulamasını kapsayan 4’üncü ihale kapalı zarf usulüyle yapıldı. Söz konusu ihale Tarım ve Orman Bakanlığı Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Feridun Kaya Toplantı Salonu’nda 3 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 11.00’de gerçekleştirildi. Tekliflerin sunulduğu ve değerlendirildiği ihalede en yüksek teklifi veren ve ihaleyi kazanan firma Nihal Çiçek ve Yılmaz Kardeşler Otelcilik Limited Şirketi oldu. Tarım Bakanlığı’nın onayının ardından sözleşme imzalanacağı bildirildi. İlk ihalesi geçtiğimiz yıl 3,5 milyon TL’ye biten ama ihalenin iptali sonrasında ikinci ihalede 610 bin TL’ye verilen Çıralı Yanartaş ihalesi 4’üncü ihalede 1 Milyon 230 bin 500 Lira’ya ihale edildi. Kapalı zarf usulüyle gerçekleştirilen ihaleye katılan 7 firmadan sadece 6 firmanın teklifi değerlendirildi.


Fadime YİĞİT

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
15 adet ATM yeri 5 yıllığına kiraya verilecek

15 adet ATM yeri 5 yıllığına kiraya verilecek