Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Çin İsrail'deki Vatandaşlarını Ülkeyi Terk Etmeye Çağırdı

Çin İsrail'deki Vatandaşlarını Ülkeyi Terk Etmeye Çağırdı

Çin, İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimin artması üzerine İsrail'deki vatandaşlarına can güvenlikleri için ülkeyi terk etme çağrısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çin İsrail'deki Vatandaşlarını Ülkeyi Terk Etmeye Çağırdı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Orta Doğu'da İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan gerilim tırmanırken, Çin Tel Aviv Büyükelçiliği aracılığıyla İsrail'deki vatandaşlarına önemli bir çağrı yaptı.

Çin'in Tel Aviv Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, İsrail-Lübnan sınırındaki askeri çatışmaların artması sebebiyle güvenlik durumunun "vahim, karmaşık ve tahmin edilemez" olduğu belirtildi.

Vatandaşlarına Acil Terk Uyarısı

Büyükelçilik, İsrail'deki Çin vatandaşlarına "ülkeyi bir an önce terk etmeleri" veya daha güvenli bölgelere yerleşmeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, bu çağrı, geçen ay İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırıları sonrasında yapılan benzer bir uyarıyı takip ediyor.

Çin Dışişleri: "Vatandaşlarımızı Korumak Sorumluluğumuzdur"

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien, büyükelçiliğin uyarısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Çin vatandaşlarının can güvenliğini korumak bizim sorumluluğumuzdur" ifadesini kullandı. Çin, vatandaşlarının bölgede yaşanan çatışmalardan zarar görmemesi için dikkatli olmalarını istiyor.

İsrail'in Beyrut'a Düzenlediği Saldırı

Gerilimin artmasına sebep olan son olay, İsrail ordusunun 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısı oldu. Bu saldırıda 3'ü çocuk, 7'si kadın olmak üzere 45 kişi hayatını kaybetti. Aynı saldırıda Hizbullah, aralarında üst düzey komutanlarından İbrahim Akil'in de bulunduğu 15 mensubunu kaybettiğini açıkladı.

Artan Çatışmalar ve Sonuçları

İsrail-Lübnan sınırında, 8 Ekim 2023'ten bu yana zaman zaman şiddetlenen çatışmalar yaşanıyor. Lübnan'da 17-18 Eylül tarihlerinde çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasıyla başlayan saldırılar, Beyrut’a yönelik hava saldırılarıyla devam etti ve toplamda 84 kişi hayatını kaybetti. Bölgedeki gerilim, her iki tarafın da ağır kayıplar vermesiyle giderek daha karmaşık bir hal alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail Lübnan'ın Güneyine Hava Saldırısı Düzenledi: 50 Ölü 300 Yaralı

İsrail Lübnan'ın Güneyine Hava Saldırısı Düzenledi: 50 Ölü 300 Yaralı