Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber “Türkiye Cumhuriyeti kan kaybediyor”

“Türkiye Cumhuriyeti kan kaybediyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanlığı tarafından Hakkâri’nin Dağlıca İlçesi’nde terör saldırısı sonucu şehit olan 16 askerimiz için düzenlenen basın açıklaması ile terör olayları kınandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Türkiye Cumhuriyeti kan kaybediyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanlığı tarafından Hakkâri’nin Dağlıca İlçesi’nde terör saldırısı sonucu şehit olan 16 askerimiz için düzenlenen basın açıklaması ile terör olayları kınandı.

CHP Antalya İl Başkanlığı tarafından Hakkâri’nin Dağlıca İlçesinde terör saldırısı sonucu şehit olan 16 askerimiz için Konyaaltı Caddesi Atatürk Parkı içinde bulunan Şehitler Anıtı önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. CHP Antalya İl Örgütü’nün yanı sıra ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları temsilcileri ile CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve Niyazi Nefi Kara’nın katılımıyla gerçekleşen açıklamada şehitlerimiz için saygı duşunun ardından İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi.

ÜLKE BARIŞ ORTAMINDAN UZAKLAŞIYOR

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, yolsuzluk, yanlış eğitim programları ve adalet anlayışı ve maddi kayıpların geri kazanılabileceğini fakat can kayıplarının telafisinin mümkün olmadığını belirterek, “Ülke barış ortamından hızla uzaklaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti tam da kalbinden kan kaybediyor. Ciğerlerinden oluyor. Kaybettiğimiz fidanları geri getirmemiz imkânsız” şeklinde konuştu.

HALK CEZALANDIRILIYOR

Şiddet ortamında değerlendirme ve anlaşılmanın mümkün olmayacağını ifade eden Esen, “Teröre hayır diyor, lanetliyor ve eli kanlı terör örgütü PKK ve türevlerinin derhal silah bırakması gerektiğini duyuruyoruz” dedi. 7 Haziran seçimleri sonrasında terör olaylarının arttığına dikkat çeken Esen, “Devlet yönetiminin ciddiyetten uzak sözler sarf ediliyor. 7 Haziran seçim sonuçlarından kimin rahatsız olduğu herkesin malumu. Halkı cezalandırmak istercesine devletin imkânlarını harekete geçirdiler” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’A KINAMA

Dağlıca’da terör saldırılarının gerçekleştiği ve devam ettiği saatlerde bir televizyon kanalında canlı yayına katılarak açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘400 vekil verseydiniz bunlar olmadı’ sözlerini de eleştiren Esen, “Böyle bir ortamda bile kendi başkanlık hayallerini düşünenleri kınıyor ve halkın vicdanına havale ediyoruz” dedi.

TERÖRE HAYIR, BARIŞ VE BİRLİĞE EVET

Konuşmasında son olarak kamuoyuna çağrıda bulunan Esen, CHP olarak ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ anlayışından hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini,  terör örgütü PKK’ya ve teröre karşı hayır, barış, birlik ve huzura evet demeye hep birlikte devam edeceklerini duyurdu. TUĞÇE SARAÇ

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Siyasetçilerin değil, Antalya’nın festivali’

‘Siyasetçilerin değil, Antalya’nın festivali’