Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Turizmi BARIŞ kurtarır

Turizmi BARIŞ kurtarır

POYD Yönetim Kurulu Üyesi Ülkay Atmaca, ülkemize turistin gelmesi için Avrupa ile iyi ilişkiler içinde olmamız ve yeni stratejiler geliştirmemiz gerektiğini belirterek, “Turizm her zaman barış ve güzellik getirmiştir. Bu kez de ülkeyi barış kurtaracaktır” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Turizmi BARIŞ kurtarır

POYD Yönetim Kurulu Üyesi Ülkay Atmaca, ülkemize turistin gelmesi için Avrupa ile iyi ilişkiler içinde olmamız ve yeni stratejiler geliştirmemiz gerektiğini belirterek, “Turizm her zaman barış ve güzellik getirmiştir. Bu kez de ülkeyi barış kurtaracaktır” dedi.


Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Üyesi ve La Blanche Island Bodrum Genel Müdürü Ülkay Atmaca, son dönemde turizmde yaşanan büyük düşüşün sektörü sarstığını ancak bunun da üstesinden Avrupa ile iyi ilişkiler geliştirerek gelinebileceğini söyledi.

 

İÇ PAZAR HAREKETLİ

Özellikle Ege bölgesinde iç pazarın hareketlendiğini kaydeden Atmaca, otellerin dolduğunu ancak asıl beklentilerinin Avrupalı turist olduğunu kaydetti. Atmaca, şöyle konuştu: “Ege bölgesi, Antalya’nın durumu gibi değil. Geçen yıl Rus gelmedi Antalya’ya bu sene de Bodrum bölgesine Avrupalı uğramadı. Ancak Ege bölgesine az da olsa bölgeye Rus geliyor. Geçen sene hiç yoktu. Alman pazarı ise umut ettiğimiz gibi değil. Bunun yanında iç pazar çok hareketli. Geçen yıl yaşanan darbe girişimi nedeniyle tatile çıkamayanlar bu yıl ciddi anlamda otelleri doldurdu. Bunda iç pazara yönelik satış stratejilerinin büyük bir rolü olduğunu düşünüyorum.”

 

MUTLAKA AVRUPALI LAZIM

“Ege bölgesini iç pazar ile doldursanız bile bu yeterli olmaz, mutlaka Avrupalı turist lazım” diyen Ülkay Atmaca, şöyle konuştu: “Alman, İngiliz, Hollanda ve Belçika pazarında çok ciddi düşüşler yaşanıyor. Satış ve pazarlama ile ilgili sıkıntı var. Bunu nasıl harekete geçiririz, nasıl bir planlama yapabiliriz onunla uğraşıyoruz. Bodrum’un kendine has bir misafir portföyü var. Bodrum’da 15 Haziran-15 Eylül arasında iç pazar olmadığı kadar yoğun olur. Herhangi bir doluluk sorunu yaşanmaz ama bu yetmez. Başında ve sonun da mutlaka yataklar dolmalı. Ama bu doluluk da yabancı turist ile olmalı. Başka türlü kurtarmaz. Çünkü fiyatlar eski gibi değil, ne yazık ki çok düşük. Maliyetler sürekli artarken, fiyatlar da sürekli geri çekiliyor. O yüzden mutlaka Nisan 15’te başlayıp Ekim sonuna sarkan Bodrum’un 30 yıldır alıştığı özellikle Avrupa pazarı mutlaka olması gerekiyor.”

 

HERKESLE BARIŞI SAĞLAMALIYIZ

Turizmi sadece barışın kurtarabileceğini kaydeden Atmaca şöyle konuştu: “Son 4-5 yıldır dünyanın her yerinde bombalar patlıyor. Bu İngiltere’de de böyle, Fransa’da da böyle, Almanya’da da böyle. Dünya terör ile yaşamaya alıştı. Her an her yerde terörle ilgili bir saldırı gelebilir. Bu insanlar tatile çıkıyor. Yunanistan’a, İspanya’ya ve Portekiz’e gidiyor ama bize gelmiyorlar. İşte bunu ortadan kaldırmak için Avrupa ile iyi ilişkiler içinde olmalı, yeni stratejiler geliştirmeliyiz. Bunun için de dostlarımızla, sivil toplum örgütleri ve sektör temsilcileriyle bir araya gelmeli, herkesle barışı sağlamalıyız. Tek kelimeyle bu ülkeyi barış kurtarır. Turizm her zaman barış ve güzellik getirmiştir. Bu kez de ülkeyi barış kurtaracaktır.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şehit, gazi aileleri ve yetim çocuklara iftar

Şehit, gazi aileleri ve yetim çocuklara iftar