Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber OpenAI'deki Üst Düzey Ayrılıklar: Sam Altman'dan Ekibe Veda

OpenAI'deki Üst Düzey Ayrılıklar: Sam Altman'dan Ekibe Veda

OpenAI, CTO Mira Murati, Araştırma Direktörü Bob McGrew ve Araştırma Başkan Yardımcısı Barret Zoph’un ayrılmasıyla sarsıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
OpenAI'deki Üst Düzey Ayrılıklar: Sam Altman'dan Ekibe Veda
MUHABİR: Kardelen Özdemir

OpenAI, CTO Mira Murati, Araştırma Direktörü Bob McGrew ve Araştırma Başkan Yardımcısı Barret Zoph’un ayrılmasıyla sarsıldı. İcra Kurulu Başkanı Sam Altman, ayrılan ekibe övgü dolu sözlerle veda etti.

Üst düzey yöneticiler OpenAI'den ayrıldı

ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI, beklenmedik bir şekilde üç kilit yöneticisinin istifasıyla karşı karşıya kaldı. CTO Mira Murati, Araştırma Direktörü Bob McGrew ve Araştırma Başkan Yardımcısı Barret Zoph, OpenAI'deki görevlerinden ayrılma kararı aldı. Bu ayrılıklar, şirketin yapısında önemli bir değişimi işaret ediyor.

Mira Murati: "Bu doğru zaman"

OpenAI'den ayrılan Murati, bu kararı almanın zor olduğunu ifade etti. Ancak, kariyerinde yeni projelere odaklanmak ve daha fazla keşif yapmak istediğini belirtti. Murati, “Kendime daha fazla zaman ve alan yaratmam gerektiğini hissediyorum” diyerek, kişisel gelişim için ayrılmanın doğru olduğunu vurguladı.

Bob McGrew ve Barret Zoph'un kişisel kararları

McGrew de OpenAI'den bir mola vermesi gerektiğini dile getirirken, Barret Zoph ise ayrılığını kariyerinin bir sonraki aşamasına odaklanmak amacıyla aldığını belirtti. Zoph, “Bu, kariyerimin geleceğini yeniden şekillendirmek için aldığım kişisel bir karar” dedi.

Sam Altman’dan veda mesajı

OpenAI İcra Kurulu Başkanı Sam Altman, ayrılan ekibe övgü dolu sözlerle veda etti. Özellikle Mira Murati’nin son 6.5 yıldaki katkılarına dikkat çeken Altman, bu ayrılıkların tamamen tesadüf olduğunu ve birbirinden bağımsız geliştiğini belirtti.

OpenAI'nin yeni vizyonu ve Microsoft etkisi

Gartner analisti Jason Wong, OpenAI'nin bu ayrılıklarla birlikte Sam Altman'ın vizyonu doğrultusunda yeniden şekillendiğini belirtti. Altman’ın şirketi daha kâr odaklı bir yapıya dönüştürdüğünü ifade eden Wong, bu durumun OpenAI’nin Microsoft ile olan ortaklığına da önemli etkileri olabileceğini söyledi. Wong’a göre, Microsoft OpenAI’yi bir rakip olarak görmeye başlamış olabilir.

Yapay zeka dünyasında kırılma noktası mı?

Yapay zeka uzmanı Dr. Gary Marcus, OpenAI'deki bu değişiklikleri “yavaş ilerleyen bir felaket” olarak tanımladı. Yılın başında OpenAI’nin kurucu ortaklarından Ilya Sutskever'in de şirketten ayrılmasıyla başlayan süreç, şimdi Murati'nin istifasıyla devam ediyor. Marcus, OpenAI'nin bu değişikliklerin ardından yeni zorluklarla karşı karşıya kalabileceğini düşünüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaaltı'nda Dönüşüm Çıkmazı! Özen Sitesi'nden Güçlendirme Çağrısı

Konyaaltı'nda Dönüşüm Çıkmazı! Özen Sitesi'nden Güçlendirme Çağrısı