Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Beyaz Saray İsrail-Lübnan İçin 21 Günlük Ateşkes Çağrısını Yineledi

Beyaz Saray İsrail-Lübnan İçin 21 Günlük Ateşkes Çağrısını Yineledi

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsrail ve Hizbullah arasındaki tansiyonun düşürülmesi için 21 günlük acil ateşkes çağrısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beyaz Saray İsrail-Lübnan İçin 21 Günlük Ateşkes Çağrısını Yineledi
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsrail ve Hizbullah arasındaki tansiyonun düşürülmesi için 21 günlük acil ateşkes çağrısında bulundu. ,

Sözcü, topyekûn savaşın bölgede bir çözüm olmayacağını vurguladı.

ABD’den 21 Günlük Acil Ateşkes Çağrısı

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsrail ile Hizbullah arasındaki tansiyona ilişkin açıklamalarda bulunarak, 21 günlük acil geçici ateşkes çağrısını yineledi. Jean-Pierre, bölgedeki gerilimin daha da artmasını istemediklerini belirterek, bu sebeple Birleşmiş Milletler Genel Kurulu boyunca New York’ta yoğun diplomatik temaslar yürütüldüğünü söyledi.

G7 ve Arap Ülkelerinin Destekleriyle Ateşkes Çağrısı

Jean-Pierre, ABD’nin öncülük ettiği diplomatik çabalar sonucunda G7 ülkeleri ve bazı Arap ülkelerinin desteğiyle İsrail-Lübnan sınırında ateşkes çağrısında bulunduklarını vurguladı. Tüm taraflara seslenen Jean-Pierre, “topyekûn savaşın çözüm olmadığını” belirterek, geçici ateşkesle diplomatik adımlar atılabilmesi için alan açılacağını ifade etti.

Ateşkes İsraillilerle Koordine Edildi

Beyaz Saray Sözcüsü, ABD ile Fransa’nın öncülüğünde Avrupa Birliği ve 8 ülkenin katılımıyla yapılan ortak açıklamada, diplomasiye zemin hazırlamak amacıyla İsrail ile Lübnan arasındaki çatışmaların durdurulması gerektiğini dile getirdi. Ancak Jean-Pierre, İsrail’den gelen olumsuz açıklamalara yorum yapmaktan kaçındı.

Netanyahu: “Saldırılar devam edecek”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, New York’ta yaptığı açıklamada, Hizbullah’a yönelik saldırıların “hedeflerine ulaşana kadar” devam edeceğini belirtti. Netanyahu'nun bu açıklamaları, ateşkes çağrılarına olumsuz bir yanıt olarak değerlendirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Herkes için zorunlu! İkinci el araç satışında yeni dönem başladı

Herkes için zorunlu! İkinci el araç satışında yeni dönem başladı