Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Türel Davos’a gidiyor

Türel Davos’a gidiyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde 2009 yılında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e kızarak ‘Bir daha gelmem’ diye terk ettiği Davos’a gidiyor. Türel,. Davos Dünya Ekonomik Forumu’na kabul edilen ilk belediy

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türel Davos’a gidiyor

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde 2009 yılında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e kızarak ‘Bir daha gelmem’ diye terk ettiği Davos’a gidiyor. Türel,. Davos Dünya Ekonomik Forumu’na kabul edilen ilk belediye başkanı olduğunu söyledi. 

 

 

ANTALYA YA YENİ YÜK GELİYOR

 

Menderes Türel, ASAT’ta düzenlediği basın toplantısında 18 kilometre Meydan-EXPO 2016 raylı sistemi hattıyla ilgili olarak Bakanlar Kurulu kararı beklediklerini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak vagonları biz alacağız” dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ortak projesi olan bu hattın vagonlarının Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanacak olmasının Antalya’ya yeni yük getireceği öne sürülüyor. Türel, Varsak'tan başlayan ve Antalya Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde sona eren üçüncü raylı sistem hattı için de çalışmaların sürdüğünü söyledi

--------------------------

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dünyanın en büyük patronlarının, CEO'larının ve siyasi liderlerinin geldiği Davos'a kabul edilen ilk belediye başkanı olduğunu belirterek, "Yeni bir sloganımız var, 'Visit Antalya' diyorduk, şimdi 'Invest Antalya.' 'Antalya'yı ziyaret et'ten 'Antalya'ya yatırım yap'a gelir bir slogan"dedi.. 

2015 yılı faaliyetlerini anlatmak amacıyla ASAT’ta basın toplantısı düzenleyen Türel, köprülü kavşak yapımı nedeniyle Mevlana Kavşağı’nın hafta sonu trafiğe kapatılacağını açıklayarak, "Yeni trafik planı çerçevesinde yolun üst kısmı tamamen trafiğe kapalı olacak. Kavşağın içi, alt geçiş çalışıyor olacak. Dolayısıyla Mevlana Caddesi'nde Evliya Çelebi Caddesi'ne, yani Haşim İşcan Kültür Merkezi'ne geçiş açık olacak ama üstü kapalı olacak" dedi. Yeni trafik planında herkesin istediği istikamete gidebilmesi imkanını yan yollar ile sağladıklarını belirten Türel, "Sistem hemen hemen neredeyse bir tek yer hariç ışıksız hale geliyor. Tek ışığımız Haşim İşcan Kültür Merkezi'ne gelişte sola dönüşte olacak" diye konuştu.Mevlana Kavşağı’ndaki çalışmaların 4 ayda biteceğini belirten Türel, projenin 7 milyon 665 bin TL'lik ihale bedeli olduğunu söyledi.

 

İKİ KİLOMETRE YERALTI HATTI

 

Antalya’nın trafik sorununa köklü çözümler üretmeyi amaçladıklarını vurgulayan Türel, yolun devamında Kepez Belediyesi'ne doğru Kızılırmak Caddesi'nden yer altına batarak, Sakarya Bulvarı'na sola dönüşün de yer altından olacağı 2 kilometrelik bir tünel geçişli yolun da hazırlıklarına başlanacağını belirterek, "Onu da inşallah 2015 yılı içinde hizmete sunmuş olacağız" şeklinde konuştu

 

YENİ KAVŞAKLAR VE YOLLAR

 

Toptancı Hal Kompleksi'nden Beşkonak Köprüsü'yle Altınova'ya bağlanan yolu havalimanına bağlamak için ihale sürecinin tamamlandığını açıklayan Türel, "Böylece Antalya- Alanya güzergahı üzerindeki trafiğe alternatif oluşturacağız" diye konuştu..Türel bu yolun ihale bedelinin 25 milyon 231 bin TL olduğunu açıkladı. Büyükşehir Belediyesi'nin Karayolları ile yürüttüğü çalışmalar sonucunda 2'si konusunda tartışmaların sürdüğü 8 kavşak projesini hayata geçireceklerini söyleyen Türel, kavşaklar tamamlandığında trafikte çok önemli rahatlamanın sağlanacağını söyledi. Üzerinde anlaşılan 6 kavşaktan birinin Gazi Bulvarı üzerinde Toptancı Hal kavşağı olduğunu, bir diğerinin TEDAŞ Kavşağı olarak da bilinen Demokrasi Kavşağı ve onu takip eden Altınova sapağı olduğunu belirten Türel, bu çalışmalar çerçevesinde havalimanında hali hazırda tek yapraklı olan kavşağın, yonca yapraklı kavşak haline getirileceğini söyledi. Kavşak çalışmalarının Aksu girişi ve EXPO alanı olarak devam edeceğini bildiren Türel, bu noktalar için Ekim ayı inşaat çalışmalarının başlamasını beklediklerini dile getirdi. Türel, üzerinde anlaşma sağlanamayan diğer iki kavşak projesini ise Serik'te Kadriye ve Belek girişleri olduğunu ifade etti.

VARSAK’A RAYLI SİSTEM

Türel, 18 kilometre uzunluğundaki Meydan - EXPO raylı sistem hattıyla ilgili olarak Bakanlar Kurulu kararı beklediklerini söyledi. Havalimanı bağlantılı hattın Antalya'nın prestij hattı olacağını belirten Başkan Türel, çalışmanın Büyükşehir'le Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ortak projesi olacağını kaydetti. Bakanlığa ihaleye esas projeleri sunduklarını kaydeden Başkan Türel, hattın bakanlık tarafından o hatta çalışacak araçların ise Büyükşehir tarafından satın alınacağını söyledi. Hattın yaklaşık maliyetinin 220 milyon TL olduğunu kaydeden Başkan Türel, hattın Aksu'ya kadar orta refüjü kullanacağını söyledi. Demokrasi ve Havalimanı kavşaklarının alttan geçileceğini belirten Türel, EXPO alanına da yer altı tüneliyle bağlanacağını söyledi. Bununla birlikte Varsak'tan başlayan ve Antalya Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde sona eren 3'üncü bir hat için de çalışmaların sürdüğünü söyledi. Hattın Varsak- Sakarya Bulvarı- Otogar Kavşağı- Akdeniz Üniversitesi - Meltem olarak planlandığını belirten Türel, nostalji tramvayını ise Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü önünden bu hatta bağlamayı amaçladıklarını söyledi.  Türel, 2016 yılında başlamayı düşündükleri bu çalışma için öncelikli söz konusu hattaki mahallelerde referandum yapacaklarını bildirdi.

 

'HİZMET BİNASI ANTALYA'NIN İTİBARI'

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, temeli başkanlığının ilk döneminde atılan yeni hizmet binasının tamamlanması için gerçekleştirilen ihalenin 18 milyon 792 bin TL'ye tamamlandığını belirterek, inşaat çalışmalarının birkaç hafta içinde başlayacağını söyledi. Türel, "Antalya'nın Büyükşehir Belediyesi'ne yabancı heyetler geldiğinde itibarı sayılabilecek bir hizmet binasına kavuşması sağlanacak" dedi. Başkan Türel, mevcut binanın ise Atatürk Stadyumu ve spor salonunu da içine alacak şekilde Karaailioğlu Parkı'yla bütünleştirilerek açık bir kent müzesi haline dönüştürüleceğini açıkladı.

 

TÜNEKTEPE YAZ YAZLARINDA

 

Türel, dönemin Antalya Valisi Ahmet Altıparmak tarafından temeli atılan ve kapanan İl Özel İdaresi'nce finanse edilen Tünektepe teleferik projesinin yaz aylarına kadar hizmet sunar hale geleceğini söyledi. Buradaki çalışmayı Antalya'nın işaret fişeği olabilecek bir proje olarak değerlendirdiklerini belirten Türel, proje için Amerika'da yaşayan Antalyalı bir mimarla çalıştıklarını söyledi. "Antalya'da neresinden bakılırsa bakılsın fark edilebilecek bir çalışma olacak. Tünektepe'de konaklama tesisi söz konusu olacak ama bununla birlikte halkın da günü birlik faydalanabileceği gezi alanları da orada yer alacak" şeklinde konuştu.. . DENİZ TOPKAYA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tütüncü'den köpek katliamına tepki

Tütüncü'den köpek katliamına tepki