Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber “Saray rejimi hesap verecek”

“Saray rejimi hesap verecek”

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) çıkan soruların bir yayınevinin kitaplarındaki sorular ile aynı olmasının anlaşılmasının ardından KPSS’nin iptal edildiği açıklandı. TİP Antalya Öğrenci Komisyonu Üyesi Ahmet Elataş, “KPSS, AKP’nin liyakat duruşu sonucunda değil toplumsal muhalefet sayesinde iptal edildi” dedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Saray rejimi hesap verecek”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya Öğrenci Komisyonu, sınavın iptaline yönelik 3 Ağustos Çarşamba günü Attalos Meydanı’nda açıklama yapmıştı. Açıklamaya CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Ali Murat Özel de katılarak destek verirken açıklamayı yapan Ahmet Elataş, “ÖSYM Başkanı Halis Aygün tek sorumlu değildir. Bu suçta parmağı olan herkes, en başta bu kokuşmuş düzenin baş mimarı Saray rejimi, hukuk önünde hesap verecektir!” dedi.

 

“ÇÖZÜM ÖĞRENCİLERE SAHİP ÇIKMAK”

TİP Antalya Öğrenci Komisyonu’nun yaptığı açıklamadan bir gün sonra iptal edilen sınav ile ilgili konuşan Ahmet Elataş, “AKP, liyakat duruşu sonucunda değil toplumsal muhalefet sayesinde geri adım atarak sınavı iptal etti. Öğrencilerin hakları ve çabaları geçmiş yıllarda olduğu gibi siyasal İslamcılar tarafından gasp ediliyor. Öğrencilerin haklarını emeklerini korumak devletin görevidir. Liyakatsizlik o kadar fazla ki AKP iktidarı artık bunu saklamıyor. Kendi kadrolarını oluşturmak için soruları göz göre göre yandaşlarına veriyor. Eğitime, siyasi açıdan bakmak öğrencilere büyük zarar veriyor. ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ü görevden alarak yerine başkasını geçirmek veya sınavı iptal etmek asla çözüm olmayacak. Çözüm öğrencilerin emeğine sahip çıkmak” dedi.

 

Arda KIR

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bayramiç’ten madalyayla döndü

Bayramiç’ten madalyayla döndü